Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Мис Франция ще пее с Нувел Ваг в България


Мис Франция ще пее с Нувел Ваг в България

5284

"Мис Франция" - Марева Галанте (Mareva Galanter), ще се изяви с Нувел Ваг (Nouvelle Vague) на концерта им в България на 2 април.

Както MySound.bg извести, именитите французи пристигат за първото си шоу у нас в зала 3 на НДК по покана на проуцентската компания "БГ Саунд Стейдж".   

Съпруг на Марева Галанте е световноизвестният дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбажак, който пише текстовете за нея. Ефектната дама е една от късметлийките да участва в турнето на проекта, заедно с Лизет Алие.

Марк Колин и Оливие Либо са известна с това, че сменят вокалистките си, като дават нов живот на класически парчета в боса-нова аранжимент.

Галанте е родена във Френска Полинезия. Заради своята екзотична красота и магнетично въздействие печели титлата Miss World Оf Islands през 1998, след което взема короната на Miss Tahiti, позволяваща й да се яви на конкурса за красота "Мис Франция", който отново печели.

Марева бързо си осигурява успешна кариера в модните среди. Но докато много млади жени биха се задоволили с това, тя е решава, че този подиум е само трамплин за нея. "На някои момичета наистина им харесва да бъдат модели, но аз се чувствах самотна през цялото време", споделя Марева, отдавайки се музиката. "В нея много повече усещане за обща цел, за споделено творчество. Особено сега, когато пея с чужда група. Всъщност, цялото това преживяване е за споделяне. Никога не съм си представяла или планирала да бъда там, където съм сега", добавя красавицата.
 
Освен кариерата на модел, тя има в CV-о си няколко филмови роли и опит на водеща шоу програма за музикални клипове във френската телевизия. "Мисля, че когато си млад и започнеш да се занимаваш с манекенство, израстваш по много по-различен начин", казва Марева. За титлата "Мис Франция" твърди, че дава огромни възможности, но иска пълно посвещаване - цяла година, без почивка. Въпреки всичко тя не крие, че винаги е била много благодарна за всички възможности, които съдбата й е предоставила.

Галанте разширява своята работа, като започва да се занимава с музика и пеене и през 2006 издава първия си албум "Ukuyéyé" в каталога на Warner Music. Стилът й напомня на yé-yé, прочут от репертоара на Джони Холидей, Франс Гал и ранните изяви на Силви Вартан (Sylvie Vartan). Дебютът е приет много добре от критиката и публика и е издаден и в Канада, и Япония. Британската банда Литъл Бари (Little Barrie) помага на Марева за записите на издава втория й диск "Happy Fiu" (2008).

Триото от Нотингам, воглаве с фронтмена Литъл Бари (китарист и на Мориси), слага в гаражната бетонобъркачка блус, соул, ейсид джаз и пънкарлив фънк. 

Галанте е поканена да се присъедини към Нувел Ваг през изминалата година.
 
"Животът ми винаги е бил свързан с откриването на нови проекти, които идват при мен, а аз просто им давам шанс. Именно това се случи с моите два албума и работата ми с Нувел Ваг" - Марева е щастлива и със солова кариера, и заради различни колаборации.

"От това да бъда "Мис Франция" до това да съм певица, е голям скок за мен, въпреки че като дете исках да бъда астронавт. Наистина никога не съм си представяла, че един ден ще бъда певица и ще издавам албуми, че ще бъда на турне с толкова популярна група цяла година. Ако вярваш в нещо и го правиш с цялото си сърце, тогава то задължително ще се случи", допълва изпълнителката. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички