Пайрът Бей даде под съд музикалната индустрия!


Пайрът Бей даде под съд музикалната индустрия!

5126

"Пайрът Бей" заведе дело срещу локалните шведски клонове на 10 от най-големите световни музикални, филмови и софтуерни компании.

Най-големият световен торент тракер обвини "Туентиът Сенчъри Фокс", "И Ем Ай", "Юнивърсъл", "Парамаунт", "Сони Би Ем Джи" и още няколко компании в поредица от компютърни престъпления, сред които саботаж на инфраструктурата на сайта, DOS атаки, хакване и спамване.

Всичкото това е извършвано умишлено, целенасочено и в индустриални количества срещу абсолютно легалния според шведските закони тракер и неговите услуги.

"Благодарение на изтекли в мрежата мейли на "МидиаДифендър" вече имаме доказателства за неща, които подозирахме много отдавна - че големите звукозаписни и филмови компании плащат на професионални хакери и саботьори да разрушават нашите тракери", се казва в съобщение в блога на "Пайрът Бей".

Компанията "МидиаДифендър" ("Медиа-защитник") е широко известна в интернет средите като доставчик и изпълнител на "антипиратски решения", както самата тя ги нарича.

На практика това са дейности като пускане на фалшиви файлове в торент и P2P мрежите, шпиониране и записване на IP номера на хора по целия свят, които обменят файлове, създаване на фалшивия сайт за обмен на видео Miivi.com с цел примамване на потребители и събиране на личната им информация и други подобни.

На 14 септември т. г. в мрежата изтекоха служебни имейли на "МидиаДифендър", които разкриват много подробности за дейността на компанията и нейните клиенти. Сред тях е и нареждане на основателя на компанията Ранди Сааф да се атакува световната енциклопедия "Уикипедиа" с цел изтриване на информацията за Miivi.com от статията за "МидиаДифендър".

На 16 септември изтече и 25-минутен откъс от телефонен разговор на компанията с нюйоркската прокуратура. От него стана ясно, че "МидиаДифендър" е използвала законни и незаконни методи да атакува сайтовете и тракерите, публикували изтеклите имейли за дейността й.

На 20 септември изтече и сорс код на софтуер на "МидиаДифендър", наречен TrapperKeeper, с който компанията е саботирала дейността на "Пайрът Бей".

Зад изтичането на всичките документи за незаконната дейност на "МидиаДифендър" стои организация, която нарича себе си "МидиаДифендър Дифендърс" ("Защитници от "МидиаДифендър"").

По иска на "Пайрът Бей" шведският съд тепърва ще решава дали представените доказателства имат правна стойност и съответно дали да даде ход на делото.

Под съобщението в блога на тракера, че дава под съд музикалната и филмовата индустрия, до момента има 789 коментара.

Още от Бизнес


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички