Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ян Гарбарек и Ману Каче откриват Джаз Плюс на 15 май!


Ян Гарбарек и Ману Каче откриват Джаз Плюс на 15 май!

8245

Поредното издание на фестивала "Джаз плюс" ще се състои  в столичната  зала "България" и НДК от 15 до 19 май.

Гостуването на Гарбарек само по себе си е събитие, не по-малко интригуващо е и присъствието на барабаниста Ману Каче. Съвместното им шоу е от 19.00 часа на 15 май в зала 1 на НДК.  Двамата от години са сред водещите артисти  на компанията "И Си Ем".

Гарбарек е от изпълнителите, които дефинираха крос оувъра в джаза.  Саксофонистът от 20 години преплита в пиесите си и фолклорни мотиви, което го извежда извън обхвата на джаза.

Ману Каче придобива звезден статут още през 1986 с участието си в култовия албум на Питър Гейбриъл ""  (1986). Партнира на Стинг в част от най-силните му дискове ("Nothing Like Тhe Sun", "Soul Cages"). Свирил е с Джеф Бек, Ал ди Меола, Тори Еймъс, Мано Чао,  Юсу Н`Дур. Сътрудничеството му с Гарбарек започва през 1989 и ражда някои от най-силните проекти в общата им дискография.

Станалата традиция за "Джаз плюс" вечер, посветена на пианото, е  на  17 май в зала „България” от 20:00 ч с  италианското трио Алборан: – Паоло Палиага - пиано, Дино Контенти - контрабас и Джиджи Биолкати  - ударни. 

Други звезди в афиша е пианистът от „Буена Виста Соушъл Клъб”Роберто Фонсека и неговата афро-кубинска група. Те са на 18 май от 20:00 ч в зала „България”. Младият пианист бе избран за наследник на дон Рубен Гонсалес.  Феновете аплодираха изявата му като съпровод на Ибрахим ФерерФонсека, твърдят критиците, е "истинско откровение сред пианистите от неговото поколение".

Фестивалът „Джаз Плюс  2008” ще завърши на 19 май в голямата зала на Парти Център „4 км” с Луисито Кинтеро - латино перкусионист, чийто покровител е не кой да е, а единият от Мастърс Ет Уърк - Луи Вега.

Луисито Кинтеро е познат като най-добрия тимбалеро, обаче рулира и на конги, бонгоси, барабани, джембе, дундун и всякакви други перкусионни инструменти. Работил е с Джак ДеЖонет, Джордж Бенсън, Дейвид Санборн, Джо Семпъл, покойните Селиа Крус и Тито Пуенте.

Организаторите от "Джаз Плюс" съобщават, че при представяне на билет от шоуто на  Ди Ди Бриджуотър в "Дюкян Меломан"  до края на април, приносителят ще получи отстъпка в размер от 5 лв. при закупуване на билет за концерт от програмата на "Джаз Плюс".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички