Летящ старт за No More Many More тази година


Летящ старт за No More Many More тази година

10907

Точно преди три години, лице под името Десислава Василева предложи приятелство във Фейсбук, изпращайки ми съобщение със следния текст:

"Здравейте, г-н Громков, бих искала да ви представя една почти нова група. Ще се радвам, ако проявите интерес и я включите във вашето предаване и класация "НОВО 10+2". Причината е, че бандата има трета авторска песен и скоро ще промоутира и клип към нея. Ще е удобно ли, да Ви изпратя кратко инфо и линк към първото им видео?".

Така се сдобих с историята на оня "олдскуул терорист" "Бомба на стената". Второ официално видео (след "Тук някъде") на новата формация на Методи и Камен от група Скре4, наречена No More Many More.

"Бомба на стената" стана хит моментално. Завъртяха я в доста сериозна ротация и рок радиата на София. В началото на април 2014 година, No More Many More ми гостуваха в "НОВО 10+2" и представиха официално клипа. Вече бях убеден, че се е родила една много стойностна и сериозна банда в българската алтернативна сцена. През есента същата година, убедих Методи Кръстев, че не са чак толкова престарели, за да не се пробват във фестивала "Силата на рока 4", който организираме с Милена Славова вече 6 години. Успехът им беше помитащо категоричен. Новата им (състезателна тогава) песен "По един или друг начин" безапелационно събра максималния сбор точки на журито и No More Many More спечелиха "Силата на рока". Наградата им беше осигурена от "Мастило Мюзик" и включваше запис на парчето-шампион в студиото на Десо (с фамилия "от Мастило"). Той пък взе, че толкова хареса бандата, че започна да ѝ записва песен след песен и да ѝ прави клип след клип.

През лятото на 2015 година, мъничко не достигна на No More Many More да бъдат избрани за български участник на легендарния рок фестивал "Гитариада 49" в Зайчар, Сърбия. Групата набираше скорост, трупаше фенове и не спираше да пуска нови песни само и единствено на български език. Посланията в текстовете им бяха все по-смели и социални. Хората го оценяваха. Бил съм свидетел как съвсем случайна публика в заведение тип ресторант става на крака след всяка изпълнение на No More Many More и ги аплодира, без до този момент да е чула нито една от авторските им песни.

И ето че дойде средата на ледения месец януари 2017 година. Промоцията на първия албум на No More Many More – "По един или друг начин", в клуб "Тънка червена линия". Тъпкано с народ. И то от оня най-готиния, който не е дошъл да си показва марковите телефони и часовници или да разхожда анаболни ръкИ, пушейки от някоя дамаджана с маркуч в нея. Само и единствено позитивни фенове на качествена музика с послание. Без салфетки и смръщени изскубани вежди, питащи "Ти знаеш ли кой съм аз?".

Добрата вибрация беше толкова силна, че Методи се отказа да говори каквото и да е по микрофона между песните. А и феновете не му позволяваха с лудите си аплодисменти и свиркания.

За около 70 минути No More Many More изпяха и изсвириха всичките 10 песни от албума, добавиха още 4 и представиха премиерно най-новия си видеоклип към песента "Не мога да спя", продуциран от 25thFrame с режисьор Ирина Йорданова. Според Методи Кръстев цели 9 парчета от всички 10 в диска ще имат видеоклипове. Нещо като Metallica и Bon Jovi през миналата година. За българска рок банда абсолютен рекорд.

Саундът в "Трънка червена линия" беше идеален. Концертът мина на суперниво. Един от бившите вокалисти на група АтласИгор Шабов, снимаше целия лайв. Сред публиката бяха звездата Мариана Попова, Никеца от Casual Threesome, Тина Коилова от D-Vine, Стефан Пиперков (Streetdust) и много други. За финалната песен "Мария", Методи покани на сцената дузина хубави момичета, плюс един негов адаш и въпросната Мария. Та стана страшен "мармалад".

Иначе, Мето и Радула (Радослав Гергов) пеят във впечатляващ синхрон, допълват се, покриват се, сработени са като машини. Страшно удоволствие е да ги слушаш. Камен Александров е брилянтен на китарата. Блестящи музиканти са и Иво Иванов (бас) и  Петър Александров (барабани). Три години интензивна работа в непроменящ се екип безспорно гарантират изключително висока класа.

Честит първи албум на No More Many More, бандата, която от самото начало доказа, че няма да е еднодневка и ще остави сериозна следа. Летящ старт за модерния български рок през новата година.

Купете си този албум задължително! Вдъхновява!

Сетлистът:

Хляб и зрелища
Кока кома
Тук някъде
Двете ни страни
Накъдето и да тръгна
Искам ли да знам
Не мога да спя
Насън вървим
Погледна ли
Не вярвам
Утре е ден
Бомба на стената
По един или друг начин
Мария

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички