Sevi превъртяха играта с новото си видео The Call


Sevi превъртяха играта с новото си видео The Call

10241

Температурата в София кове 32 градуса в последната неделя на юни.

Има поне 10 ударни концертни прояви по едно и също време. Слънчасал арт-гений е изрисувал гигантски сперматозоиди (!?) по корите на дърветата в Борисовата градина (!?). Селфита от плажове са задръстили Фейсбук. В целия този изтрещял цирк, група Sevi решава да представя дълго рекламираното си ново видео "The Call" сред горския бекграунд на "Маймунарника". С концерт, разбира се!

Стотина черни и бели тениски с логото на формацията се разхождат на хлад между дърветата. Явно си има Севи-армия из София и в началото на отпускарския сезон. Новият албум е тъпкан с хитове както първия, а "The Call" просто е един от многото. Разликата обаче прави видеото! Лично смятам, че с тази филмирана песен музикантите окончателно "превъртяха играта" и по-натам каквито и бюджети да се наливат във видеопродукции на родна територия, просто ще са бледи копия. Нямам идея дали Светлана и момчетата завършват "пиратския" цикъл (стартирал преди около 5-6 години) или пък го активират наново покрай "Карибските пирати", ама тази роля си им "тича" най-много. Определено!

Концертът отново е с ефектно различно арт-начало, както всеки път. После бандата цепи почти всички песни от втория албум и на средата пуска на екран (тип: лятно кино), пиратска сага в рамките на няколко минути. Субтитри няма. То и звук няма при първия опит, че нещо се замотаха звукарите. Ама, хич не е драма за никого. Нищо, че Светлана ги нахока набързо. Следва втори опит с музика и пеене и ... ченетата увисват!

Зверска визия, хора! То тези неща се правят с акъл, а не с леопардови клинове, друсане на задници и тунинги. Агитката в "Маймунарника" просто извади късмет предварително. Останалите "тубаджии" (от YouTube) ще се наложи да почакат, за да видят този шедьовър след финални корекции до дни.

Режисьор и сценарист е Емо Цончев – автор на последните три видеоклипа на бандата от София. В екипа са още: Виктор Атанасов (оператор), Андреа Попова (сценограф), Мартин Киряков (осветление) и Гери Батанова (грим). По аудиото е работено с Intelligent Мusic Studio и отново с Марко Барусо (инженер на Lacuna Coil).

Няма да ви разказвам този филм. Пардон ... видеото!, за да ви е интересно. Накрая никой не умира. Черните русалки не са толкова лоши и кръвожадни. "The Call" по мониторите вкъщи ... скоро! По телевизиите – трудна работа! Освен ако Sevi не купят фрегата на МАМА!

След късната прожекция в "Маймунарника", Светлана, Рали, Павката и Делян разпукват един бърз "бест оф" в рамките на 25 минути, завършен с два биса и повторение на "The Call", преди бабите през булеварда да са започнали да звънят в полицията, че от сърцето на Борисовата градина думкат някакви метълисти един час преди полунощ.

А сред дърветата, татуирани с гигантски сперматозоиди, някакви щури девойки са разпънали хамаци и се канят да спят там в тъмницата. Жегите са опасни и рискови! За най-европейската група в БългарияSevi, това не е проблем.

Както казах, те вече превъртяха играта.

Снимка: Marcel Fens

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички