74 фолклорни състава кандидатстват за 45-я МФФ в Бургас


74 фолклорни състава кандидатстват за 45-я МФФ в Бургас

4879

74 фолклорни състава от 5 континента заявиха желание за участие в 45-то издание на Международния фолклорен фестивал. Така, още преди да е започнал, тазгодишният бургаски фестивал отбеляза своеобразен рекорд сред броя на кандидатстващите. Сред тях има ансамбли от Азия, Африка, Европа, Северна и Южна Америка.
В момента тече подборът, който ще определи кои групи ще бъдат тазгодишните участници в най-стария фолклорен фестивал в България.
Бургазлии и гости на града ще могат отново да се докоснат до автентичния бит и култура на различните народи в дните между 21 и 25 август.
И тази година фестивалната програма обещава да бъде изключително атрактивна и богата. Тя ще включва колоритни и пъстри дефилета по улиците на града, безплатни концерти в Летния театър, на открити сцени в различни части на града, галаконцерт на участниците, базар на народното творчество, демонстрации на народни занаяти и други.
По традиция при откриването на фестивала община Бургас ще връчи наградата за народно песенно и танцово творчество - диплом и статуетката "Нестинарка", която е дело на скулптора Ненчо Русев.
Настоящият носител на престижното отличие е професионалният фолклорен ансамбъл Добруджа от  Добрич.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички