Виж кой спечели новата стихосбирка на Петър Чухов АДdicted


Виж кой спечели новата стихосбирка на Петър Чухов АДdicted

5735

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" за "Голямото лятно четене" завърши.

Предложението този път бе за "АДdicted" - новата стихосбирка на Петър Чухов. Творбата се появи в каталога на ИК "Жанет 45", а софийската ѝ премиера се състоя в Литературния клуб на Столичната библиотека през юни.

Цели трима от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозното издание. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:   

Как се нарича предишната книга на Петър Чухов?

Вярното е: "Сбогуване с нарцисизма".

Честито на Георгина Цветанова, Йордан Ганчев и Ласка Господинова.  

Петър Чухов е поет, писател, автор на музика и текстове, който свири в етно рок групата Гологан, Par Avion Band и формацията за поезия и алтернативен рок ЛаТекст, с която представя стиховете си.

"АДdicted" събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози. Като че ли поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва. Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.

Редактор е Марин Бодаков, а художник оформител - Кирил Златков.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички