Съвместен концерт на Black Dio, Bleak Revelation и Feedbacker


Съвместен концерт на Black Dio, Bleak Revelation и Feedbacker

5444

Събитието в столичния музикален ъндърграунд през август безспорно е концертът на италианските слъдж/дуум герои Black Dio – в малката зала на клуб Mixtape 5 тази неделя, 6 август.

Black Dio (sludge/doom) e пауър трио от Италия, в което се подвизава и Giuseppe Guglielmino, басист на култовите Black Rainbows. Момчетата пристигат, за да представят дебютния си едноименен албум и да разпръснат малко живителен мрак в летните жеги.

Местната подкрепа е в ръцете на две зверски български банди. Първата е Bleak Revelation (blackened doom), въоръжени с чисто нов материал – по-тежък и по-непредвидим, който за първи път ще види сцена на тази дата.

Втората група e Feedbacker. Софиянци свирят тежък и минималистичен нойз рок/слъдж с хардкор отношение и емоционални текстове на чист български. Те са само двама, но свирят така, че е препоръчително да си носите тапи за уши. Групата е създадена през 2015 от Иван Шентов (eкс-КПД-0) и Деси Петкова (Comasummer).

Дебютното им едноимено ЕР излезе миналата година през българския независим лейбъл Kontingent Records и оттогава насам бандата направи едно минитурне, изнесе концерти в Сърбия, Гърция и България.

Началният час на събитието е 20.00, а входът – 10 лева.

Повече инфо:

https://www.facebook.com/events/1929505630654442/
https://www.facebook.com/blackdio/
https://www.facebook.com/bleakrevelation/
https://www.facebook.com/thefeedbacker

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички