Очи в очи: Кова-Дзапа и Теодосий Спасов в Първо студио на БНР


Очи в очи: Кова-Дзапа и Теодосий Спасов в Първо студио на БНР

4602

Виртуозите от дуо Кова-Дзапа и Теодосий Спасов ще изнесат концерт за първи път в България в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 18 октомври, сряда, съобщиха от медията .

Ивайло Ковачев (Иво Кова) е пианист, който съчетава в репертоара си класическа, съвременна и джаз музика. Неговите разнообразни стилови и жанрови интереси го правят желан партньор като солист и камерен изпълнител на много сцени и джаз клубове.

Виолончелистът Матия Дзапа има многобройни записи на солова и камерна музика и издадени албуми за музикални компании като Guild, Decca и Claves. Концертната му дейност с многобройни формации го отвежда на реномирани сцени като "Карнеги Хол" в Ню Йорк, Културния и конгресен център Люцерн (KKL) в Швейцария, "Уигмор Хол" в Лондон и залата на Берлинската филхармония.

Двамата музиканти, които понастоящем работят в Швейцария, са носители на редица отличия от национални и международни музикални форуми. Концертът "Очи в очи" (Vis-à-vis) ще е със специалното участие на Теодосий Спасов, с когото успешно реализираха европейския проект "На Изток от те" миналата година.

Тримата ще споделят с публиката атрактивна комбинация от български фолклор, класика, джаз, рок, фънк и други.

Билетите за концерта са в продажба в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и в мрежите на www.ticketsbg.com и www.eventim.bg.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и за студенти от НМА "Панчо Владигеров", АМТИИ – Пловдив, департамент "Музика" на НБУ и специалност "Музика" във ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски" срещу представена ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички