Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ансамбъл Чинари представя новия авторски спектакъл Мистичен ритъм


Ансамбъл Чинари представя новия авторски спектакъл Мистичен ритъм

4668

"Мистичен ритъм" е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл Чинари, който ще бъде представен за първи път в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 28 ноември в навечерието на 25-годишния юбилей на първия частен ансамбъл в България - Чинари. Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор. Всяка година формацията представя нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и нейна запазена марка и са очаквани с нетърпение от почитателите.  В “Мистичен ритъм" ще вземат участие артистите от Чинари, група Etnotix, трио Булгарина и квартет Българи. Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които със свое послание и мистичност. На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорния танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл Чинари за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.   Във връзка с 25-тата годишнина на ансамбъла, Асен Павлов и неговият екип планират много изненади за феновете си в България, а и за тези зад пределите ѝ.  Продуцентът и ръководител на Чинари Асен Павлов е носител на ИКАР 2015 за спектакъла "Траките". През 2016 година aнсамбълът e удостоен с "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa "Ние, българите". През 2017 г. Министерство на културата награди ансамбъла с грамота и почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики - за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.
Билетите за "Мистичен ритъм" са на цени от 18 до 35 лв.  и се продават чрез системата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, билетна каса на "Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ и магазини Orange.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички