4 000 аплодираха Васко Василев след виртуозен спектакъл


4 000 аплодираха Васко Василев след виртуозен спектакъл

4549

Пред пълна зала 1 на НДК, разпродадена два месеца преди концерта,Васко Василев изнесе 150-минутен спектакъл с произведения на Вивалди, Албинони, Шостакович, Гершуин и Пиацола и в компанията на музиканти от най-големите световни сцени, сред които Кралската опера в Ковънт Гардън.

Специален гост сред публиката бе Лили Иванова, а музикантите в оркестъра му пристигнаха за събитието от всички точки на света – Франция, Япония, Великобритания, Сингапур, Италия и Аржентина. След единствения си концерт за годината у нас големият музикант остана още час с българската публика, за да раздаде автографи на стотиците свои почитатели.

Ден преди изявата, по време на последната репетиция на оркестъра, Васко Василев получи екзотична изненада от "Лидл България" – шоколадово копие на своята над 300-годишна цигулка "Амати". Макар да не успя на свири на нея, той бе първият, който опита шоколадовата цигулка, последван от дългогодишния си сценичен партньор Памела Никълсън, която също пристигна в България за концерта. Заедно с тях от инструмента хапнаха и солистите на Кралската опера, а и останалите музиканти.

Изящният инструмент бе изваян от най-висок клас белгийски шоколад. Изработката пресъздава в детайл формите на цигулката на Васко Василев, която е изключителна рядкост. Както MySound.bg нееднократно писа, от нея има само 10 подобни инструмента в цял свят.

Партньорството между "Лидл България" и Васко Василев отразява стремежа на компанията да подкрепя стойностното изкуство, да го прави достъпно за хората и да им предоставя повече възможности за пълноценен начин на живот и безценни моменти с хубавата музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички