Balkanella с Биг бенда на БНР и Николас Симион


Balkanella с Биг бенда на БНР и Николас Симион

4096

Николас Симион ще бъде солист в следващия концерт на Биг бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев.  Събитието ще се проведе в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 19 април.  Гостът ще представи специално подбрани свои авторски произведения в аранжименти на Бил Добинс.  Николас Симион е джаз музикант, композитор и аранжор с издадени над 30 албума. За него критиката казва: "И като музикант в група и като солист, той действа креативно и страстно. Мащабът на експресивността му е завладяващ - от агресивност към медитативност, от лиричност към горещина."
Симион основава първия си джаз бенд през 1985 , а през 1988 се мести във Виена, където участва в различни джаз проекти с музиканти от цял свят. Заедно с полския тромпетист Томаш Станко записва албумите "Black Sea", "Dinner For Don Carlos" и "Viaggio Imaginario", а с пианиста Мал Уолдрон прави обиколки из Германия и Австрия. През 1995 свири за първи път в България на международния джаз фестивал "Варненско лято" с Алекс Фишър –тромпет, Ангъс Томас – бас и Ули Сойка – барабани. Творчеството на Симион е силно свързано с традиционната балканска музика и музиката на неговия роден край Трансилвания, които той поставя в музикалните рамки на модалния джаз, като запазва специфичните за нея неравноделни размери и тематичен материал.  Албумите "Balkan Jazz" (2001) и "Jazz Аcross Тhe Border" (2005), както и по-новият "Tarantella Facile" (2014) носят именно такова внушение.
Билети в Рекламно-информационния център на БНР(булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на Еventim.bg и Тicketsbg.com.
Вход свободен за ученици от НМУ "Л. Пипков" и студенти от НМА "Проф. П. Владигеров", департамент "Музика" към НБУ, специалност "Музика" към СУ АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички