Бургаските хорове се включват в България пее


Бургаските хорове се включват в България пее

4230

За първи път Бургас ще се включи в Националната инициативата на Българския хоров съюз "България пее" 2018 г. с концерт, който ще се състои залата на Културен дом на Нефтохимика от 18.30 часа на 21 април.

Бургас ще се представи с вокален ансамбъл Фортисимо с диригент Милена Добрева, детски хор Милка Стоева с диригент Светла Стоева, хор на ПФА Странджа - Бургас с хормайстор Атанаска Бонева, народен хор Трепетлика с диригент Пепа Запрянова, хор Родна песен с диригент Левон Манукян, НУМСИ Проф. Панчо Владигеров ще участва с Представителен хор с диригент Тодорка Бинева и детски хор с диригент Галя Русева.

"България пее" е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене и поставянето му във фокуса на общественото внимание. Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България; да обедини хоровете от страната в името на обща идея; да демонстрира потенциала и желанието за развитието на българските хорове у нас.

Събитието се организира от община Бургас по инициативата на Българския хоров съюз и е с вход свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички