Гласовете на Граово


Гласовете на Граово

4256

Голям фермерски пазар, на който ще има специална алея с вкусни натурални продукти на манастирските производители, ще зарадва посетителите на първия Църногорски събор у нас - "В сърцето на Граово".

Патриарх Неофит ще даде благословение на събитието, което ще се проведе на поляните над село Гигинци от 13 до 15 юли.

Стартът на събора ще бъде в Църногорския манастир с църковен водосвет от 19.00  петък. След това ще има голям концерт "Гласовете на Граово" с най-емблематичните изпълнители от региона. Официалното откриване на събитието, което е под патронажа на областния управител на Перник - Ирена Соколова, министърът на земеделието Румен Порожанов, Българския Патриарх Неофит и БАН, ще бъде в събота от 12.00 часа.

След откриването ще бъдат раздадени 500 литра курбан от Обединени български животновъди и Църногорския манастир. От 13.00 ч. всички гости ще могат да се насладят на космическия глас на Валя Балканска и ансамбъл Родопа, а от 21.00 часа същия ден предстои уникален фолклорен спектакъл на ансамбъл Българе (на снимката). В неделя на обяд програмата също е богата – обичаният оркестър Канарите ще изнесе своя програма за всички гости на събора. Входът за събитието, на което ще бъдат представени културата, музиката, традициите, талантите, занаятите и духа на Граовска област, е сводобен.

Една от основните атракции на Църногорския събор е поляна на животновъдите с изложение на характерните за региона породи. Програмата е целодневна и е с много атракции за малки и големи, като училище за юнаци, църковни сръчности за деца, работилница "Камбанен звън", ателиe "Да славим Бога"(изработка на щампи, икони, кръстчета, броеници и печати). Ще се проведе и състезание по доене, хайдушки игри, уроци по гайда и български фолклор и направи снимка с автентична българска носия и много други. Ще има и възстановка на старо българско село. По време на църковната програма в манастира ще бъде отслужена неделна света литургия, в която ще вземат участие изпълнителите на фолклорна музика квартет Славей и Бело платно от Белград-Сърбия. Майстори на художествените занаяти ще демонстрират различни български изкуства.

За посетителите е предвидена обособена къмпинг зона, както и паркинг за 5 000 автомобила.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички