Световното първенство по художествена гимнастика си има химн


Световното първенство по художествена гимнастика си има химн

4434

Денс формацията Deep Zone Project композира и изпълни химна на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което ще се състои в зала "Арена Армеец" от 10 до 16 септември.

Песента "Golden Girls" е по идея на Илиана Раева и е посветена както на нашите златни момичета, така и на магията на спорта да обединява хора от различни краища на света. В шампионата в столицата са потвърдили участие 60 държави. "Подготовката на това световно събитие нямаше как да не включва и официална песен. Поканих Deep Zone Project да направят химн за Световното първенство по художествена гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много лесно запомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие. От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика, само българките са наричани "Златни момичета". Оттам дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн", споделя Илиана Раева.

"Golden Girls" е по музика и аранжимент на Deep Zone Project, а английският текст е написан от Рейчъл Роу. Парчето е в съвременен денс стил със запомняща се мелодия и включва български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева. Зад кампанията му застава екипът на "Вирджиния Рекърдс". "За нас е чест, че ни избраха да направим химна за Световното първенство по художествена гимнастика, на което сме почитатели! Комбинацията между спортния и музикалния свят винаги е била важна", казва лидерът на Deep Zone Project - DJ Dian Solo.  

По време на снимките на видеото са използвани над 40 залпа златен брокат. В клипа участват гимнастички и фенове от различни страни  -  САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и други, които споделят танцово движение, символизиращо туптящо сърце. Основната роля в кадрите е поверена на  талисмана на първенството - "златното" момиче Радина Филипова.

Слушайте и гледайте "Golden Girls" ТУК

Междувременно, групата продължава да възражда някои от най-емблематичните български песни като ги модернизира със съвременен звук и аранжимент, запазвайки оригиналността и посланието на вечните ни песни. Наскоро музикантите пуснаха денс версия на "Облаче ле бяло". Мелодията е известна и като своеобразен химн на българите в емиграция.

"Облаче ле бяло" в YouТube: https://youtu.be/ReBpB2BMyms

Deep Zone стартираха проекта Нови версии на златни БГ песни още преди 12 години и възродиха над 25 емблематични родни шедьоври. Основната идея е да се осъвременят тези вечни родни класики, като по този начин да влязат отново в ротация в клубовете и дискотеките. Някои от по-младите поколения чуват тези песни за първи път в новите им варианти (после откриват и оригиналите) и така се запознават с едно много ценно музикално наследство което са ни оставили куп български изпълнители, музиканти, композитори, текстописци и продуценти. В някои от ремиксите участват и оригиналните изпълнители и се получва нещо като музикален мост във времето.

Вече с новата вокалистка Ева Мария, бандата работи по подобен проект, но със световни класики. Той се нарича "Music Legends - Remixed" и в него ще присъстват модерни клубни версии на Michael Jackson, Robbie Williams, AC DC, Guns n Roses и много други. Първата песен от този проект е знаковото за Chris Isaak парче "Wicked Game". Видеото може да гледате тук: https://youtu.be/ZHW_QfWRtV4

https://www.facebook.com/DeepZoneProject

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички