Камила Кабейо триумфира на MTV Music Awards 2018


Камила Кабейо триумфира на MTV Music Awards 2018

4061

Камила Кабейо e големият победител на видео наградите на MTV тази година, предадоха световните агенции.

35-ата церемония на телевизионния музикален канал се състоя в нюйоркската зала "Рейдио сити мюзик хол". 21-годишната кубино-американска изпълнителка, която имаше 5 номинации, получи престижните отличия за "Изпълнител на годината" и за най-добър клип - "Havana" [feat. Young Thug]. Парчето е от "Camilla", дебютен солов диск на някогашната певица на момичешката формация Фифт Хармъни, който след премиерата си застана под № 1 в ITunes Overall Top Songs чартовете за продажби на албуми в 96 държави, зае 2-ра позиция в глобалната класация на Spotify, 3-та - в американски топкласация на Spotify, а от платформата обявиха, че Кабейо (на снимката) е четвъртият най-слушан артист в света. Сингълът оглави официалния чарт във Великобритания в продължение на пет последователни седмици и регистрира най-големия успех от жена изпълнител в тази класация след Адел. "Ръцете ми треперят", не скри вълнението си Камила.
 
За "Песен на годината" беше определена "rockstar" на Post Malone, а най-добър нов изпълнител стана Карди Би. Американската рапърка поведе номинациите тази година с рекорден брой - цели 12. Пет от тях тя сподели с Бруно Марс за съвместната им работа над клипа "Finesse". В крайна сметка Карди Би си тръгна от галата със статуетки в три категории.

Клипът на популярния хип-хоп артист Чайлдиш Гамбино "This Is America" беше отличен в техническите категории. Представянето на Бионсе и нейния съпруг Джей-Зи претърпя пълен крах. Видеото им "Apeshit" претендираше за фаворит в осем графи, но бе удостоен само с две статуетки за технически постижения.

Наградата за най-добро поп видео отиде при Ариана Гранде за "No Tears Left to Cry". За най-добро рок видео бе призирана групата Imagine Dragons ("Whatever It Takes"). В категорията за хип-хоп клип победителка стана Ники Минаж заради "Chun Li".

Дженифър Лопес осъществи грандиозно завръщане на церемонията след 17-годишно отсъствие. Освен че предложи зрелищно изпълнение, 49-годишната певица си тръгна и с награда – за най-добра колаборация с DJ Khaled и Cardi B в песента "Dinero", призирана за цялостно творчество с "Авангард" на името на Майкъл Джексън.

За най-добър монтаж бе отличено парчето на N.E.R.D и Rihanna – "Lemon", чийто монтаж е дело на Taylor Ward.

Появата на Мадона обаче бе това, което разбуни духовете. На 3-часовата гала Кралицата на попа отдаде почит на легендарната Арета Франклин, която почина миналата седмица. Феновете се разгневиха, че звездата, която връчи наградата на Камила Кабейо, обърна внимание най-вече на това какво влияние е оказала Лейди Соул върху нейната собствена кариера. "Арета ме доведе дотук. И знам, че тя е повлияла на много хора, присъстващи в тази зала!. Благодаря на Арета, че ни даде силата и R-E-S-P-Е-C-T", изтъкна Мадона, която чества своята 60-годишнина в деня на кончината на Кралицата соула. Преди да завърши речта си с "Да живее Кралицата!", Мадона припомни, че заради акапелно изпълнение на хита на Франклин "You Make Me Feel Like A Natural Woman" е стартирала кариерата си в музиката на прослушване в Париж.

Тази година на церемонията се забеляза голяма липса на звезди. Актуални имена, сред които Джей-Зи, Риана, Тейлър Суифт, Лейди Гага, Кейти Пери, Кание Уест и така удостояваният Бруно Марс, не уважиха галата с присъствие, отчетоха американските медии.

Пълният списък с победители - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички