Vivaldi Metal Project с концерт и в София


Vivaldi Metal Project с концерт и в София

3129

Сензационният Vivaldi Metal Project се завръща у нас на 22 март (петък).  След грандиозната премиера на своето електрическо шоу в пловдивския античен театър миналия септември – този път проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Маестро Мистерия ще се представи и пред софийската публика – на един по-интимен концерт в клуб Mixtape 5.
Денят не е избран случайно – шоуто ще бъде в прослава на първия ден на пролетта и в центъра на програмата ще бъде "‘The Four Seasons" – албума, в който Vivaldi Metal Project представя безсмъртната музика на Вивалди – с метъл китари, но и с вокали. Това ще бъде поредният концерт по повод 13-ия рожден ден на радио "Тангра Мега Рок", след януарската метъл лудница в зала "Универсиада" с Amorphis, Soilwork, Jinger и Nailed To Obscurity. Някои вече определят Vivaldi Metal Project като наследници на Nightwish не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мегазвезди – Пламен Димов.
Освен самия Мистерия, когото познаваме и като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от Iron  Maiden, Роб Рок от Impellitteri – ето и другите интересни имена в този мултинационален проект: бас – Дино Фиоренца (Италия) – свирил със Стив Вай, Пол Гилбърт и други; барабани – Марк Крос (Англия) – добре познат от Helloween, Kingdome Come, Firewind, At Vance, Scorpions, Йън Гилън и други; китари – общо трима – Микеле Виони (Италия) – свирил с Блейз Бейли, Еду Фаласки от Angra; Леонардо Поркеду (Италия) и Куентен Корне (Белгия); цигулка – американският модел Абигейл Сталшмит;вокали – общо петима певци, сред които и трима българи. Това са Ейнджъл Ауф-Блек от британската метъл група Triaxis, Николета Роселини от италианската готик банда Walk In Darkness и Димитър Белчев (бивш Violentory), Цена Стефанова и Катерина Симеонова.
Както подсказва и името на проекта – амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали. През 2016 най-после излезе албумът на Vivaldi Metal Project "The Four Seasons", за реализирането на който Маестрото успява да привлече много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, Soilwork и други. В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят.
Билети с цена 40 лв ще откриете в системите на Eventim.bg и EpayGo.bg, на всяка каса на Easypay в страната, като в самия ден ще струват по 45 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички