Златни глобуси за Бохемска рапсодия


Златни глобуси за Бохемска рапсодия

4171

"Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody) се оказа най-голямата изненада на 76-тото издание на престижните филмови награди "Златен глобус", предадоха световните агенции.

Тазгодишната церемония по връчване на отличията, които се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, се състоя в хотел "Бевърли Хилтън" на 6 януари. Лентата, започната от режисьора Брайън Сингър по сценарий на Антъни МакКартън, но завършена от Декстър Флечър, която разказва невероятна музикална история, спечели в две от основните категории - за най-добър драматичен филм и за най-добра мъжка роля - Рами Малек (на снимката). Както MySound.bg вече писа, 37-годишният американски актьор от египетски произход изигра фронтмена на Куин Фреди Мъркюри в биографичната продукция за легендарната британска група. Лентата бе сред най-критикуваните заради превъплъщението на Малек в митичния фронтмен и скандалите около заснемането ѝ. "Това е за теб и заради теб, великолепни". Така актьорът благодари на покойния Фреди. Акцент в продукцията е моментът, в който певецът смело се изправя срещу наскоро получената диагноза СПИН пред погледа на близо 2 милиарда тв зрители по света и оглавява изпълнение, провъзгласено впоследствие за най-великото в музикалната история.
Филмът победи сочения за фаворит "Роди се звезда", хита "Черната пантера", "BlacKkKlansman" и "Ако Бийл Стрийт може да говори". В номинациите за най-добър актьор Малек триумфира над Брадли Купър ("Роди се звезда"), Уилям Дефо ("At Eternity's Gate"), Лукас Хеджис ("Boy Erased") и Джон Дейвид Уошингтън в "BlacKkKlansman".

Най-добра песен от филм стана "Shallow". Композицията, дело на Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando и Andrew Wyatt, е  включена в саундтрака към режисирания от Брадли Купър "Роди се звезда" ("A Star Is Born"). Музикалният романс разказва историята на кънтри звездата Джаксън Мей (Брадли Купър), който открива певческия талант на Али (Лейди Гага) - момиче, опитващо се да пробие в музикалния бизнес. Ражда се любов, ражда се една звезда, но и една звезда умира, плащайки цената на славата. Саундтракът съдържа 19 изпълнения в различни музикални стилове и 15 песни-диалог, които пренасят слушателите в света на Джаксън и Али.
"This Is Me", изпълнена от Keala Settle и The Greatest Showman Ensemble, отвоюва победа в категорията Best Original SongMotion Picture. Пиесата е част от най-продавания в света за 2018-а албум VA "The Greatest Showman – Original Motion Picture Soundtrack".
 Снимка: NME

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички