Прогресив метъл до ръба


Прогресив метъл до ръба

3329

"… Историята се случва в бъдещето, може би в не съвсем далечно бъдеще. Ние винаги се опитваме така да представим сюжета, че да може да се тълкува на няколко различни нива.

Сега ви представяме история от областта на фантастиката, или на религията, или на екологията, изборът е ваш. По-очевидната фабула, изведена на преден план, е с нещата, които се случват и изпъкват в критична, бих казал екзистенциална ситуация, когато сме стигнали ръба. На Земята излиза наяве извънземно присъствие или същност, и това са Евероните. Те решават, че човечеството се е провалило при изпълнението на поставената пред него цел и решават да го унищожат. Човечеството е сляпо и не съзнава това, което е извършило, тъй като изобщо не разбира и не може да види своите грешки или престъпления, за които е виновно. Вместо това се опитва да им каже, че e създало изкуство, музика, технологии и как това би могло да бъде лошо?

Тогава се появява Тиара, малко момиче, израснало със съзнанието за честност като своя най-голяма ценност. Тя вижда действията на хората по начина, по който ги виждат Евероните. След известно време голяма част от хората разбират, че само тя може да им помогне да се спасят. Тиара е изпратена за да ни защити или да сключи сделка с Евероните. В трилогията "Сбогом", включена в албума "Tiara", исках да представя тази ситуация от три различни гледни точки – на хората, които искат да бъдат спасени, на родителите на Тиара, които ще страдат, и на самата нея. Това е ключов момент в историята.

Действието продължава със срещата на Тиара с Евероните, на която тя отказва да възпроизведе лъжите, които лидерите на Земята предварително са ѝ подготвили. Следва война, по време на която почти всички хора загиват, в това число и самата Тиара. Накрая Евероните я връщат към живот, за да може да поведе останките от човечеството по нов, по-различен път…", разказва Anders Blomovist, основател и бас китарист на шведската прогресив метъл група Seventh Wonder, въвеждайки в нейния пети студиен албум.

"Tiara" (обложката на снимката) още бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 19 януари, след новините от 21.00 ч.

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички