Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Биг бенд джаз академия с необикновеното трио Via Mavis


Биг бенд джаз академия с необикновеното трио Via Mavis

4154

Както MySound.bg нееднократно писа, бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев представя млади музиканти в поредицата Биг бенд джаз академия.

Поредното издание е в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 7 февруари с гости Виктория Кирилова - контрабас, Виктор Бенев – перкусии и Мартин Хафизи – ударни инструменти.

Виктория Кирилова завършва Националната музикална академия в София и продължава следването си в консерваторията "Верди" в Милано. Участва в многобройни майсторски класове и състави. Изпълнява както джаз, така и класическа музика.

Виктор Бенев е перкусионист и композитор, роден в София. Работи и живее в Париж. Музиката на Виктор съчетава ритмичното разнообразие на джаза, електронната музика и рока с езика и богатството на свободната импровизация, конкретната музика (Pierre Schaeffer) и "noise" движението на Luigi Russolo. Завършва Националната консерватория за музика и танци в Париж (CNSMDP) със специалност джаз и импровизационна музика през 2017 година.

Мартин Хафизи е възпитаник на консерваторията за изкуства "Кодартс" в Холандия. Свирил е на една сцена с музиканти като Христо Йоцов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов.

Виктория, Виктор и Мартин идват от различни краища на Европа, за да се впуснат в едно ново музикално приключение - създаването на необикновеното трио Via Mavis. Творчеството им е съставено изцяло от оригинални композиции, в които присъстват различни влияния от класическата музика, традиционния и модерния джаз, българския фолклор, поджанрове на електронната музика и др. Едно от основните неща, които превръщат триото в  непредсказуемо и различно, е соловият инструмент в него - МалетКАТ, предоставящ голяма палитра от звуци и тембри, които вдъхновяват младите музиканти и провокират както тяхното въображение, така и на слушателите.

Билети - на касите на Рекламно - информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" 4), на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички