Шест музиканти и града


Шест музиканти и града

3548

Филмът "Шест музиканта и града" ("Six Musicians And The City") (Русия-Армения, 2017, 73′, цветен, документален) на режисьорката Татяна Данилиянтс ще бъде излъчен в афиша на "Музикална кутия: 50 години от "Уудсток" на 23-тия Международен "София Филм Фест".

Лентата с участието на Jivan Gasparyan, Malkhas, Forsh, Arto Tunchboyaciyan, Lilith Pipoyan и Michael Voskanyan по сценарий на Татяна Данилиянтс  може да бъде видяна в кино "Славейков" (Френски културен институт) от 20.30 часа на 16 март, събота, и столичния Дом на киното от 16.00 ч. на 17 март.

Между Изтока и Запада, между силните традиции и съвременните иновации, между носталгичните мелодии на дудука и ритъма на модерния джаз – там се намира Ереван. Шестима музиканти, шест стила, шест лични истории в един от най-музикалните градове в бившия Съветски съюз. В края на XX век, след рухването на Съветския съюз, Ереван преживява войни, блокадата – период на "тъмнина и глад" и почти тотална изолация. Сега градът рязко се променя, търсейки своята идентичност, своя път на развитие и своето място в света през новото хилядолетие. Шестимата участници във филма, сред които са носителят на "Грами" и лауреат на Световната музикална награда Арто Тунчбояджян и световноизвестният майстор на дудука Дживан Гаспарян, са духът на Ереван. Те персонифицират скритата болка и красота на това място.

Филмът обхваща 10-годишното изследване на Татяна Данилиянтс, в което тя демонстрира внимателен поглед към историите на тези музиканти и тяхната необикновена музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички