The Weather Report Tributе от Биг бенда на БНР


The Weather Report Tributе от Биг бенда на БНР

3814

Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев и солистите Антони Дончев – клавишни, Радослав Славчев (Riverman) – бас и Боян Ивкович – перкусии и вокал ще представят The Weather Report Tribute в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 21 март, четвъртък.
"Birdland", "Mysterious Traveller", "А Remark You Made" и "Elegant People" са само част от пиесите, с които музикантите ще изразят почит към вероятно най-важната фюжън група в историята на джаза, променила музиката през 70-те.
Антони Дончев е известен пианист, който умело съчетава многообразието на джазовата стилистика, фолклора и класическата музика във всичките им аспекти. С името му са свързани редица престижни изяви на българския джаз през последните 20 години. Той е съосновател на формацията Акустична версия, която печели Голямата награда на конкурса в Hoeilaart (Белгия) през 1985. Работи със световноизвестни музиканти като Томи Смит, Джо Ловано, Кърт Елинг и други.
Радослав Славчев (Riverman) участва в различни формации, сред които Ahead, High Time, Фънкалеро, Сафо, Poppers и други. През годините е работил Васил Найденов, Стоян РояновYa-Ya, Сецилия Лонг, Спенс, Иво ПапазовИбряма и др.
Боян Ивкович е сръбски музикант, актьор и телевизионен водещ. Известен е като перкусионист на сръбската джаз фюжън формация Васил Хаджиманов Бенд. Участва в редица национални и международни фестивали за джаз и уърлд мюзик. Има участия в записи в над 15 албума и много сингли и проекти. Ивкович е международно признат за един от най-добрите изпълнители в областта на джаз фюжъна. През 2017 г. е включен в Топ 5 на перкусионистите от джаз станцията в Лос Анджелис Arnaldo Desouteiro's Blog.
Билети за концерта се продават в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на eventim.bg и ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички