Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Когато стрийт-артът среща електронния авангард

09.05.2019   MySound.bg
Афишът на събитието
Две от най-познатите български имена не само на родната артистична сцена, но и в международен план - геният на електронния звук и продуцент Иван Шопов и най-емблематичният стрийт арт художник Насимо, обединяват творчески сили за уникална колаборация по случай новите си самостоятелни проекти.
 
Това са албумът "Kanatitsa - Remixed" на Иван Шопов и фолклорна формация Авигея, в който се включват повече от 25 местни и чуждестранни електронни артисти, и изложбата LIfe is a Study по случай новата книга "25 Years of Nasimo: Sketchbook" на известния художник.

Иван Шопов, познат още като Cooh или Balkansky, и Станислав Трифонов - Насимо, са  добри приятели, които са работили заедно през годините и продължават да го правят и до днес. Въпреки че творят и се развиват в две различни сфери на изкуството, те не спират да си помагат и да продължават да намират пресечна точка между музиката и изобразителното изкуство. Така те обединяват двете направления по оригинален нов начин.
 
В случая Насимо стана автор на визията за обложката на "Kanatitsa - Remixed" на Иван Шопов и Авигея, чиято официална промоция предстои в столичния Music Jam Club на 18 май. Същевременно Иван ще се заеме с озвучаването на официалното откриване на изложбата на Насимо "LIfe is a Study" в столичната галерия "2.0" от 19.00 ч. на 15 май, съпътствана от представяне на "25 Years of Nasimo: Sketchbook".

Познат като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните съвременни български художници по света. Известен е с това, че платната му често са с размерите на цели сгради, но и не само. Книгата-албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от Насимо през годините. Части от нея ще проследяват процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи. Включените автобиографични текстове от своя страна ще разкрият любопитни факти, свързани с неговото професионално и личностно развитие. Едно от платната, които ще видим на "LIfe is a Study", е именно великолепната визия на новия музикален проект на мултижанровия артист и продуцент Иван Шопов "Kanatitsa - Remixed".

Както MySound.bg вече огласи, само три дни по-късно, на 18 май в столичния клуб Music Jam (ул. "Пиротска" 5, София), международно признатият Иван Шопов, изявявал се на някои от най-елитните музикални форуми в света, пък ще бъде домакин на официалната премиера на "Kanatitsa – Remixed": мащабен 8-часов маратон с над 12 творци в двете зали. В основната Иван Шопов и Авигея ще представят на живо композициите от албума, а майсторите на електронния звук Nocktern, 1000 names, Kliment и The Science ще се погрижат за загряване на атмосферата. В основната зала ще се изявят още LQ, Ogonek и Cooh, които ще поддържат високия парти градус до ранни зори.

Паралелно във втората зала уменията си зад пулта ще демонстрират изявените електронни музиканти The Third Man, Betafuture, Smyah и Mytrip.
 
Събитието е очаквано с огромен интерес, тъй като е първото съвместно участие на Иван Шопов и Авигея в София от година насам и скоро след завръщането им от САЩ и Канада, където музикантите представиха творчеството си пред  публика в Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего и други.
 
Събитието във Фейсбук - тук.  
 
Билети: 
Ранно пиле: 15 лв.
Стандартни: 20 лв.
Балкон: 25 лв.
 
Пропуски могат да бъдат закупени онлайн тук; по куриер с наложен платеж за цяла България: + 359 886 126 995 или на каса в магазин "На тъмно" София (улица "Иван Вазов" 13).  
 
Nasimo - Life is a Study във Фейсбук - тук.
 
Вход: свободен.

 
 
 1601
100%
 

Август ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31