Ритъмът на Балканите


Ритъмът на Балканите

3426

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи шестото издание на най-успешния си проект "Ритъмът на Балканите" в Първо студио на националното радио от 19.30 часа на 18 април, четвъртък.

Емоционален, пъстър и вдъхновяващ, фолклорният празник надскача граници и прехвърля музикални мостове над тях. За този проект Оркестърът за народна музика на БНР стана носител на наградата на Столична община за принос към фолклорните и сценични изкуства през 2018 година.

Специални гости на оркестъра ще бъдат виртуози от съседните страни: цимбалистът Лорен-Мариан Стан от Румъния, цигуларят Кириакос Гувентас от Гърция, тромпетистът Джамбо Агушев от Македония и една от най-големите звезди на съвременната българска музикална сцена – акордеонистът Петър Ралчев. Оркестърът за народна музика на БНР ще изпълни специално написаната за проекта пиеса "Балкански игри" на маестро Димитър Христов и най-обичаните от публиката емблематични произведения.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул."Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на ticketsbg.com и eventim.bg.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Професор Панчо Владигеров", специалност "Музика" към СУ, катедра "Музика" към НБУ и АМТИИ Пловдив срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички