30 години Подуене Блус бенд на път, юбилеят е в зала Универсиада


30 години Подуене Блус бенд на път, юбилеят е в зала Универсиада

4242

"Васко Кръпката и Подуене Блус бенд 30 години на пътя. Концерт – спектакъл от две части на легендите на българския Блус и Рокендрол, с участието на много Приятели. В първа част ще прозвучат по-старите песни на Васко, а втората новите. На сцената ще се качат над 20 музиканти. Голям купон ще разтърси залата. Ще има и бира! 24.04 Зала Универсиада 19.00 ч. Билети 20 лв. на EasyPay и на EPAYGO. Деца до 7 годишна възраст влизат безплатно!", с тези думи вечният купонджия анонсира съвсем лаконично предстоящето шоу.

Десет години по-късно, зад неуморимата група ще има огромен кръгъл екран, с каквато форма е и нейното лого. Вратата на залата ще бъде демонтирана, за да може през нея да мине старият, но реновиран бус "Фолсваген" (легендарно и по хипарски шарено возило).

"Сред гостите - общо 26, са бате Кире [Кирил Георгиев - барабани, популярен и като Киро Гръмотевицата - б.р.], Еко, Цвъри [Светослав Колев - днес в дует в Ша-ша], Емо [Тасев - ударни], брас секция и беквокалистки", поясни Кръпката пред радио "Тангра Мега Рок"

Подуене Блус бенд стартира юбилейното си турне от Благоевград, където Васко и Ко. свириха с брас секция в афиша на петото юбилейно издание на фестивала "Блус и джаз" на 29 март. Кръпката е сред организаторите на събитието.

Неотдавна се появи първата грамофонна плоча - двойна, с най-доброто от кариерата на Подуене Блус бенд дотук. "Не циментова, а на винил. Крайно време беше за това. Аз, нали съм си отраснал с плочите, реших, че трябва да се върнем при тях след всички емпетройки, флашки и други формати - като към книга, а пък и звученето е различно, истинско, не фоново. Заради това плочата се нарича "Завръщане", коментира блусменът пред MySound.bg.

Настоящият състав на бандата е: Васил ГеоргиевКръпката (вокал, хармоника, китара, барабани), Красимир Табаков (китари), Смилен Славщенски (Мистър Сми) (бас) и Николай Бакалов (барабани). 
 
Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката и Vasko The Patch, китарист-блусмен, певец и автор на песни, е роден в София на 6 юни 1959 години. Сформира Подуене Блус бенд през есента на 1989 година,  а първият албум "Комунизмът си отива" излиза през 1990-та. Свири на барабани, хармоника и китара. По повод неговата 60-годишнина през лятото Кръпката бе удостоен от Столична община със званието "Почетен гражданин на София" в началото на април.

Последният студиен албум на бандата е "Пътят" (2015).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички