Почувствай Senza в Sofia Live Club


Почувствай Senza в Sofia Live Club

3235

Музиканти и пътешественици от Португалия: от една луда идея на плажовете на Южна Камбоджа до концерти в Ню Йорк, Пекин, Гоа, Дили, Сао Пауло... сега и в СофияSofia Live Club ще домакинства организираното от "ДжаZZ Плюс" събитие от 19.30 ч. на 19 май, неделя.

Senza е дует - Катарина Дуарте (вокал) и Нуно Калдейра (китара), който за около 2 години е обиколил 5 континента и е изнесъл повече от 80 концерта по целия свят. Те са музиканти и пътешественици, които композират песни, вдъхновени от своите пътувания по света. Сега представят втория си албум "Преди мусона", въз основа на скорошното им пътуване до Индия, което обещава да вдъхнови публиката с нови истории, описани в техните песни. В този диск участват незаменими музиканти: Жулио Перейра, Рао Киао и Жоао Фраде. Турнето за първия им албум "Плажът на независимостта" (Disco Antena 1) имаше голям успех и водеше групата по целия свят. За кратко време тандемът завладя сцените в Гоа, Ню Йорк, Бомбай, Пекин, Дили, Йоханесбург, Хараре, Уиндхоек, Претория, Вашингтон, Ню Делхи, Салвадор да Баия, Сао Пауло и също на Стария континент - Испания, Франция, Германия, Великобритания, и разбира се, родната Португалия. Именно по време на тримесечно пътуване до Югоизточна Азия авторите създават групата и по този начин я свързват с отдалечени дестинации. Те бързо преминаха творческия праг, от написването на първите песни на южните брегове на Камбоджа, Виетнам и Тайланд до концерти по целия свят. Тайната, казват те, се крие в интензивността, с която живеят, в преживяванията по време на път, и отдадеността на музиката. Дуарте и Калдейра пренасят своите страсти, местата, хората и преживяванията си по света в своите дискове.
Концертът се организира съвместно с Espaço Camões - Sófia /Камойнш София и Посолство на Португалия.  Билети от Dukyan Meloman /"Дюкян Меломан", музикален магазин, грамофонни плочи и онлайн тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички