Спечели книгата за Милчо Левиев Артистът не е самотен остров


Спечели книгата за Милчо Левиев Артистът не е самотен остров

3994

Както обещахме: любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението за съвместната ни игра и този път е от нашите приятели в издателство "Колибри", в чийто каталог се появи книгата "Артистът не е самотен остров". Творбата съдържа 344 страници, посветени на знаменития български композитор, пианист и аранжор Милчо Левиев. Биографията е подписана от популярния музикален критик, журналист и преподавател Владимир Гаджев.

Двама получават уникалния шанс да се сдобият с луксозното издание. Имената на щастливците ще бъдат изтеглени на принципа на томболата. Единственото, което трябва да направите, за да пробвате късмета си, е да отговорите правилно на следния въпрос до 16.00 часа на 29 май.

По идея на кой български популярен писател, поет и интелектуалец Милчо Левиев сформира легендарния квартет Джаз фокус '65?

Пишете на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Milcho Leviev

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*

Темата на "Артистът не е самотен остров" е Милчо Левиев.

Всъщност не е само тема, а лайтмотив. Основен герой. В музиката лайтмотивът е централната идея, обединяваща тематично построение. В книгата на Гаджев личността и делото на Милчо Левиев обединяват цялата многоцветна и богата на информация конструкция. За конструкцията на книгата можем да направим паралел с музикалната конструкция на "кончерто гроссо" (concerto grosso) – шест части, които могат да се четат отделно, но винаги в рамките на цялото. Различно е излъчването на частите и това е следствие от компресираната информация за политика, музика, обществени нагласи, "неизбежната" Държавна сигурност и множеството любопитни личности.
 
И тази пъстра и динамична картина се обединява от лайтмотива – Милчо Левиев.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички