Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Атанас Кателиев е Гласът на България 2019


Атанас Кателиев е Гласът на България 2019

4314

26-годишният  Атанас Кателиев от отбора на Графа е "Гласът на България" 2019.

Стругарят от Варна, както набра популярност изпълнителят, грабна наградата от 50 000 лева след изцяло мъжка напревара с Тино (Кирил Хаджиев) от тима на Камелия. За първи път през последните три години човек на Иван Лечев не успя да се увенчае с титлата.

"Огромно, огромно, огромно благодаря", каза Наско след като резултатите бяха обявени. "Браво, гордея се с теб. Твоят път тепърва започна", похвали го неговият ментор - Владимир Ампов - Графа, от сцената, която избухна в празнични фойерверки.

На големия финал в ефира на bTV снощи, участниците трябваше да подготвят парче по избор на зрителите. За Атанас Кателиев това бе хитът на Джеймс Артър "Impossible", а за Тино  - легендарната песен "Can't Help Falling In Love" от репертоара на Елвис Пресли. И двете изпълнения бяха изключително емоционални и зареждащи, и достатъчно силни, за да накарат публиката да гласува за своя фаворит в новия сезон.

Ива Георгиева с ментор Мастър Лечев и Надежда Александрова от отбора на Михаела Филева отпаднаха от надпреварата. За първи път от три години насам участник от отбора на Иван Лечев не спечели.

Четиримата финалисти откриха шоуто с  "Thunder" на Imagine Dragons. Първа се представи Ива с "How Deep Is Your Love", след нея - Надежда с "I Wanna Fall In Love" в съпровод на арфа. Михаела Филева заяви: "Това изпълнение беше повече от специално. Много съм горда с теб, че направи най-музикантското изпълнение тази вечер". Съгражданинът на Наско - Тино, влезе повече от убедително във финала с мегахита на Юритмикс "Sweet Dreams". "Аз съм много горда и съм много щастлива, че с Тино стигнахме дотук. Тино, ти беше само един глас, сега си просто една магия на сцената", сподели поп-фолк певицата. Първото парче на Атанас беше "Master Blaster (Jammin'"), класика на Стиви Уондър.

Вторият етап от надпреварата предложи брилянтни дуетни изпълнения. Ива Георгиева и миналогодишната победителка в шоуто - Ния Петрова, извисиха гласове в убийственото парче "Chain Of Fools", съпроводени от китарата на Лечев. "Мисля, че е време да прекръстим "Гласът на България" на "Гласът на Лечев", каза Ния  накрая, но този път сгреши.

Тино и Виктория Динкова - известна от предишния сезон на риалитито, която е приятелка на Тино и го е запалила по шоуто, изпяха емоционално знаковото за Депеш Мод парче "Enjoy The Silence". Дуетът на Надежда и Михаела Филева беше "И аз съм тук". Атанас и Графа бяха най-сработеният тандем с песента "Домино". Двамата бяха в пълен синхрон с парчето, благодарение и на облеклото си - Атанас с бял костюм, а Графа - с черен. "Атанас е най-якият глас тази година, най-красивият тембър и най-доброто момче. Заслужава да спечели", заяви Графа в края на съвместното им изпълнение.

Спечелиха и двамата.

Зрителите подкрепиха своите фаворити и едновременно с това допринесоха за възстановяването на творческата дейност на още една сцена за таланти. bTV Media Group ще дари приходите си от есемес гласуването от трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на "Националния студентски дом" и възобновяването на творческата дейност там. Инициативата е част от мисията на bTV Media Group да подкрепя социално отговорни проекти, свързани с талантливи млади хора, както и със съхраняването на културното ни наследство.

Финалът на музикалното шоу прикова пред малките екрани близо 1,3 млн. българи - над 50% от всички зрители са наблюдавали оспорваната битка (по данни на ГАРБ), похвалиха се от медията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички