Атанас Кателиев е Гласът на България 2019


Атанас Кателиев е Гласът на България 2019

4291

26-годишният  Атанас Кателиев от отбора на Графа е "Гласът на България" 2019.

Стругарят от Варна, както набра популярност изпълнителят, грабна наградата от 50 000 лева след изцяло мъжка напревара с Тино (Кирил Хаджиев) от тима на Камелия. За първи път през последните три години човек на Иван Лечев не успя да се увенчае с титлата.

"Огромно, огромно, огромно благодаря", каза Наско след като резултатите бяха обявени. "Браво, гордея се с теб. Твоят път тепърва започна", похвали го неговият ментор - Владимир Ампов - Графа, от сцената, която избухна в празнични фойерверки.

На големия финал в ефира на bTV снощи, участниците трябваше да подготвят парче по избор на зрителите. За Атанас Кателиев това бе хитът на Джеймс Артър "Impossible", а за Тино  - легендарната песен "Can't Help Falling In Love" от репертоара на Елвис Пресли. И двете изпълнения бяха изключително емоционални и зареждащи, и достатъчно силни, за да накарат публиката да гласува за своя фаворит в новия сезон.

Ива Георгиева с ментор Мастър Лечев и Надежда Александрова от отбора на Михаела Филева отпаднаха от надпреварата. За първи път от три години насам участник от отбора на Иван Лечев не спечели.

Четиримата финалисти откриха шоуто с  "Thunder" на Imagine Dragons. Първа се представи Ива с "How Deep Is Your Love", след нея - Надежда с "I Wanna Fall In Love" в съпровод на арфа. Михаела Филева заяви: "Това изпълнение беше повече от специално. Много съм горда с теб, че направи най-музикантското изпълнение тази вечер". Съгражданинът на Наско - Тино, влезе повече от убедително във финала с мегахита на Юритмикс "Sweet Dreams". "Аз съм много горда и съм много щастлива, че с Тино стигнахме дотук. Тино, ти беше само един глас, сега си просто една магия на сцената", сподели поп-фолк певицата. Първото парче на Атанас беше "Master Blaster (Jammin'"), класика на Стиви Уондър.

Вторият етап от надпреварата предложи брилянтни дуетни изпълнения. Ива Георгиева и миналогодишната победителка в шоуто - Ния Петрова, извисиха гласове в убийственото парче "Chain Of Fools", съпроводени от китарата на Лечев. "Мисля, че е време да прекръстим "Гласът на България" на "Гласът на Лечев", каза Ния  накрая, но този път сгреши.

Тино и Виктория Динкова - известна от предишния сезон на риалитито, която е приятелка на Тино и го е запалила по шоуто, изпяха емоционално знаковото за Депеш Мод парче "Enjoy The Silence". Дуетът на Надежда и Михаела Филева беше "И аз съм тук". Атанас и Графа бяха най-сработеният тандем с песента "Домино". Двамата бяха в пълен синхрон с парчето, благодарение и на облеклото си - Атанас с бял костюм, а Графа - с черен. "Атанас е най-якият глас тази година, най-красивият тембър и най-доброто момче. Заслужава да спечели", заяви Графа в края на съвместното им изпълнение.

Спечелиха и двамата.

Зрителите подкрепиха своите фаворити и едновременно с това допринесоха за възстановяването на творческата дейност на още една сцена за таланти. bTV Media Group ще дари приходите си от есемес гласуването от трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на "Националния студентски дом" и възобновяването на творческата дейност там. Инициативата е част от мисията на bTV Media Group да подкрепя социално отговорни проекти, свързани с талантливи млади хора, както и със съхраняването на културното ни наследство.

Финалът на музикалното шоу прикова пред малките екрани близо 1,3 млн. българи - над 50% от всички зрители са наблюдавали оспорваната битка (по данни на ГАРБ), похвалиха се от медията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички