Outhentic - саундтрак за География на блаженството


Outhentic - саундтрак за География на блаженството

3236

Американският автор на бестселъри Ерик Уайнър ще гостува в Бургас на 16 юни. Той ще представи книгата си "География на блаженството", включена в списъка на бестселърите за всички времена на "Ню Йорк Таймс", в експо център "Флора" от 19.00 часа. Писателят ще презентира и другите две негови заглавия - "Човек търси Бог" и "География на гения".
Освен срещата си с Ерик Уайнър бургаската публика ще има възможност да чуе за пръв път на живо и любимата му българска етно джаз група - Outhentic (Аутентик). Младите български музиканти жънат успехи по света с модерния прочит на нашата народна музика. Групата е сформирана през 2012 година, основана е от Живко Василев (кавал, пиано) и Райна Василева (вокал, перкусии). Outhentic представлява съчетание между думите "out" и "authentic". Тоест - "извън автентичното", препращащо към техния индивидуален стил.
През 2016 година групата реализира първия си самостоятелен албум "YesToday", в който взимат участие гост-изпълнители от различни краища на света. В процеса на утвърждаване на стила си, формацията има възможност да колаборира с изключителни световноизвестни музиканти и групи, сред които номинираният за "Грами" басист Хуан Гарсия-Херерос, Стоян Янкулов, Иън Стивънсън, Сучет Малхотра, Банда Дел Падре и други.
В биографията на групата влизат участия на различни български международни сцени: в дванадесетото издание на "Европейската нощ на музеите" 2016 (Сливен), "Мини Джаз фест" 2017(Велико Търново), "Гластънбъри" 2017 (Великобритания), Jazz Forum Stara Zagora 2018 и др.
* Книгите на Ерик Уайнър се радват на огромна популярност, преведени са на повече от 30 езика и почти във всяка държава на света. Редица гимназии и университети са включили книгите му в своите учебни програми. Бил е репортер в повече от 30 държави от Ирак до Индонезия, като е отразявал повечето основни международни събития от последно време. Носител на няколко награди за журналистика. Той е бивш кореспондент на Националното обществено радио на САЩ и на "Ню Йорк Таймс".
Носител е на няколко награди за журналистика, включително Angel Award за отразяване на ислямските въпроси в Азия, на Borders Original Voices Award, и е финалист за наградата Barnes & Noble Discover. Той е част от екипа, спечелил наградата Peabody за журналистическите си разследвания на тютюневата индустрия в САЩ.
Ерик пише редовна колона за BBC Travel. Публикува редовно и в Los Angeles Times, Washington Post,  New Republic, Slate, Foreign Policy, The New York Times Magazine, включен е в антологията Best American Travel Writing, води и сутрешно предаване в Националното радио на САЩ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички