19-ти HMSU летен фестивал на открито


19-ти HMSU летен фестивал на открито

3689

В България има едно събитие, което се нарича Феста.

На първото му издание през 2001 година думата "фестивал" е просто една интересна чуждица. Сега, 19 години по-късно, най-голямата родна организация за дръм-ен-бейс музика HMSU (Hard Music And Sounds United) отново представя летния си фестивал на открито, който ще остане в историята като най-дълго провежданото подобно събитие в България и най-старият дръм и басс фестивал на Балканите.

Традицията повелява музика под открито небе в планината, като тази година локацията отново е местността около хижа "Момина скала" в природен парк "Витоша". Посетителите ще се насладят на две нощи и общо три дни нон-стоп басс музика, като за целта в програмата на фестивала ще участват над 40 артисти.
 
Концепцията тази година се завръща към идеята от първите издания, главни герои на събитието бяха най-интересните български артисти в комбинация с няколко ексклузивни гости.
 
За първи път ще можем да чуем в БългарияHydro, едно от явленията през последните години. Дебютът му на родна територия идва точно когато артистът издаде чисто новия си албум "Lateral Thinking" – произведение, което е абсолютно доказателство за високото качество на дръм-ен-бейс музиката в момента. Следващото чуждестранно попълнение е Dabs, добре познато име от европейската сцена. Неговата изява тук също е дебютна за България. Италианецът Давиде Рустичи е от новата школа на басс артисти, а звученето, което ще предложи на публиката, е свежо и ритмично.

Международната графа продължава с безспорна легенда в бранша - CZA. При последното си гостуване у нас, отново по покана на HMSU, британецът представи другата своя формация - Cause4Concern. Този път Марк ще радва феновете със соловия си проект, без да изневерява на микса от дълбоките, тежки и сериозни линии.
 
Когато говорим за най-харесваните емсита в България, има един легендарен тандем, който е безспорният фаворит на родната публика (а и на публиката по цял свят). През последните няколко години Ragga Twins записаха няколко ексклузивни участия в Англия заедно с нашите момчета от High Roll и посетителите на фестивала ще имат възможност да "избухнат" заедно с тази конфигурация.
 
Освен Konspirator & Mocks с техния проект High Roll, електронната организация HMSU ще бъде представена от явлението Иван ШоповCooh, основателите Acidtrip & Targy, огъня в кръвта на Ogonek, експериментатора EXo, последното и абсолютно вярно попълнение Faith. Ще има още десетки гости от цяла България, а за да бъде цялостно международното присъствие, момчетата от HMSU са поканили Purcell от Англия, FallFromCloud от Турция, Bons от Сърбия и Lifesize MC от Чехия.

Фестивалът ще предложи масивна звукова система и осветление, тематична дневна Горска сцена и още изненади.

Билети по 20 лева от 4:20 Shop, BreakPoint Shop, 0511 Clothing, както и онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg из цялата страна. На място входът ще струва 25 лв. за цялото събитие и 20 лв. за един фестивален ден.

Повече информация може да откриете в официалния сайт на събитието, както и на неговата Фейсбук страница.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички