Виж кой спечели Невидимият рок. Алтернативната сцена в България


Виж кой спечели Невидимият рок. Алтернативната сцена в България

3445

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" - "Голямото лятно четене", завърши.

Предложението този път беше ЛИЧНО от д-р Гергана Райжекова, автор на "Невидимият рок. Алтернативната сцена в България". Получихте уникалния шанс да се сдобиете с луксозната творба. Името на един късметлия беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е авторът на песента "Кукла" на група Атлас?

Вярното е: Петър Попов.

Честито на Северина Досева.

"Невидимият рок" обединява в себе си наука, документалистика, интервюта, редки снимки и много рок алтернативни истории и истини. Благодарение на 5-годишния труд на своя автор – Гергана Райжекова, книгата е специален подарък за всеки меломан, дръзнал да разбере истината и да хване в ръце 530 страници отговори. От творбата ще разберете: Защо няма алтернативна българска музика по родните радиа? Защо вече няма големи стадиони концерти на млади български рок изпълнители? Къде са новите младежки банди? Коя е причината по време на общинските концерти да няма алтернативни банди? Колко струва да издадеш албум и как се промоутират бандите към момента? Възможно ли е един клуб да създаде общност? Както и въпросът: Защо втората рок вълна до ден днешен остава най-видимата рок вълна на музикалната сцена в България, за разлика от следващите рок алтернативни вълни?

В книгата ще намерите още списък с алтернативните рок клубове в страната, така че във всеки един град да знаете кой клуб да посетите и, разбира се, много наука, интересни факти и едно непубликувано писмо, което дава обяснение за настоящия упадък на рок сцената и икономическите и властови игри зад тези последствия.
 
"Невидимият рок" и всички факти в книгата се основават върху над 70 интервюта и над 200 посетени събития и концерти, като главни действащи лица са Николай Костиков, ивент мениджър, Явор Ганчев, собственик на музикален магазин, Елена Пенева, PR и музикант, Емил Братанов, дългогодишен музикален журналист, Драго Балджиев, музикант и бивш помощник-управител в клуб, Тони Арнаудов, музикант и мениджър на младежки банди, и Мартин Михайлов, мениджър и управител на клубове. Седемте гледни точки дават свои седем истини защо все още рокът не е мейнстрийм култура, а изчезналата държавна подкрепа всъщност поставя алтернативните артисти в положение на ъндър-ъндърграунд.

"Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България" съдържа още два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys, използван в книгата, е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал изданието.
 
Книга, която не трябва да се пропуска, ако си истински меломан. Книга за българската сцена, рок и неговите невидими проблеми.

"Спечели с MySound.bg" за "Голямото лятно четене" ще продължи скоро.

Междувременно все още може да пробвате късмета си и за ОРИГИНАЛНОТО ЛУКСОЗНО издание на последния албум на Владимир Ампов-Графа "Страничен наблюдател".

Вижте как ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички