Огромен успех за рок фестивала в Челопеч


Огромен успех за рок фестивала в Челопеч

6146

Двудневният рок фестивал "Wolf Fest Вълчата пътека", който се проведе в Челопеч на 9 и 10 август, пожъна огромен успех.

Местността "Вълчата пътека" и парк "Корминеш" преливаха от почитатели на тежката музика. Автомобили, бусове и мотори докараха за двата дни около 3 000 души на мястото на концертите. Наложи се дори феновете да паркират и по пътя, който води до там.

Първият ден започна с младата българска банда Сакар, последвана от пловдивчаните Кросфайър. Когато забиха гърците Silked Аnd Stained, рокаджиите пред сцената започнаха постепенно да се увеличават, а за излизането на румънските мелодик метъли Scarlet Aura публиката придоби сериозни размери. Привечер свириха хедлайнърите Cradle Оf Filth, считани за най-добрата блек метъл банда в света. За съжаление, фронтменът Дани Филт не можа да се появи с пълния си блясък, тъй като при пристигането на музикантите повече от половината им багаж и техника беше загубен, включително и емблематичните контактни лещи, без които вокалистът не излиза на сцената. Организаторите успяха да спасят концерта, като заведоха Дани на шопинг разходка из София, където той успя да си намери всичко необходимо. Час и 30 минути продължи шоуто на британците, като феновете куфяха и пееха заедно с тях песните им.

Вторият ден с прогресив метъл подгря местната група Abstraction, а южната ни съседка Гърция се представи с хард рок бандата Wild Souls. След това на сцената излязоха обичаните български ветерани Конкурент, които накараха присъстващите да пеят заедно с тях по време на цялото им участие. После на сцената се качиха малко познатите у нас немски рокаджии Axxis (на снимката). Сетът им премина много енергично, гостите бързо успяха да спечелят симпатиите на родните фенове. Певецът Бернхард Вайс се беше постарал предварително и по много симпатичен начин поздрави всички на български език.

След това дойде най-очакваният от всички момент: появята на датчаните Pretty Maids, големият хедлайнър на феста, група с 38-годишна история, 15 албума и многобройни концерти и турнета на всички континенти. Въпреки че мащабите на събитието не бяха колкото на европейските мегафестивали, певецът Рони Аткинс и компания се раздадоха на максимум. Те изсвириха всички свои най-известни хитове. В края публиката ги аплодира продължително да излязат на бис и получи още популярни парчета на именитите датчани. След като слязоха от сцената, те отделиха внимание на феновете - подписаха тениски, раздадоха автографи и се снимаха с почитателите.

Всички групи останаха много доволни от организацията и гостоприемството. Включително тур-мениджърът на хедлайнърите изказа суперлативи и благодари за целия фестивал на кмета на Челопеч Алекси Кесяков, на местната фирма-промоутър и на певеца Димитър Аргиров, който беше в основата на организацията и цялата координация.


Снимка: Никола Петрас 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички