Лисабонска история с Тереза Салгейро за първи път в България


Лисабонска история с Тереза Салгейро за първи път в България

3686

Първият концерт на Тереза Салгейро в България ще се състои по покана на DerCircle в Sofia Live Club от 20.00 часа на 13 октомври. Тереза Салгейро е без съмнение уникален артист и през последните три десетилетия олицетворява емблематичен образ на Португалия пред света. Нейният път в музиката започва през 1986, когато тя е на 17 години и е поканена да участва в основаването на португалската група Madredeus, следват записи на девет албума с оригинална музика, създадена специално за нейния глас. Между 1987 и 2007 минават двадесет години в пътуване, а над пет милиона албума са продадени из целия свят. Групата става следващия международнопризнат артист на Португалия след Amália Rodrigues. Тереза Салгейро със своето дискретно и деликатно присъствие и своя излючителен глас е с първостепенна роля в това музикално приключение.
Доказани артисти като Jose Carreras, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Carlos Núnez, Angelo Branduardi или Zbigniew Preisner и Wim Wenders (за когото работи и като актриса във филма "Лисабонска история") признават Тереза за една от най-големите съвременни певици. Този факт проправя следващите стъпки в нейната кариера, следват колаборации с артисти от цял свят.
През 2011 г. се оттегля в манастира Arrábida, където записва първия си самостоятелен албум. Този път освен продукцията тя пише цялата музика и текстове. С "O Mistério" продължава непрекъснатото си пътешествие по света, концертира на значими сцени, пред публика, която се втурва с ентусиазъм и любопитство към срещата с този глас, който слуша със страст и преданост през годините. Пътешествието на "O Mistério" кулминира в създаването на оригинални аранжименти за серия мексикански и южноамерикански песни, които се превръщат в ексклузивен диск за Мексико "La Golondrina y El Horizonte" със световна премиера на прочутия фестивал Cervantino.
"O Horizonte", новият ѝ албум утвърждава нейните умения да пише музика и текст, изразени в създаването и интерпретирането на оригинален репертоар. С предстоящото турне, което ще я отведе още веднъж до престижни световни сцени, Тереза Салгейро представя шоу, което показва многообразието и интерпретация на нейните собствени песни, оригинални аранжименти на португалски класики, като обръща и специално внимание на бившата си група Madredeus. Вокалистката прокарва диря през възвишена, деликатна и дълбока паяжина от емоции, в която демонстрира своята репутация на създател на магическа атмосфера на безспорна красота. Билети - в Epaygo на цени от 40 лева, 45 лева и 50 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички