Дълги джаз вечери на фестивала за късометражно кино във Варна


Дълги джаз вечери на фестивала за късометражно кино във Варна

3851

Пет музикални състава се качват на сцената на 16-ото издание на In The Palace International Short Film Festival в рамките на съпровождащото музикално събитие Music Palace Fest 2019.

Програмата тази година включва едни от най-изявените български джаз музиканти, като много от тях имат и пряка творческа връзка с късометражното кино в ролята си на продуценти и актьори. Ето кои са артистите, които варненската публика ще може да чуе в рамките на музикалния форум в зала 1 на Фестивалния и конгресен център - Варна между 19 и 26 септември.

19 септември - Jazz Boudoir

Вера Шандел и Ангел Заберски
"Джаз Будоар" ни пренася в света на френския шансон чрез ръцете на един от най-добрите български джаз пианисти и един от гласовете на известното трио Sentimental Swingers. С помощта на изключителните Стоян Янкулов и Борис Таслев, In The Palace ще бъде открит тържествено по най-подобаващия за повода начин поради силната връзка на състава с киното, в лицето на Вера Шандел, която освен музикант, е и продуцент, и Ангел Заберски, който е и автор на филмова музика.

20 септември - NikoBo

Нейко Бодуров
Дебютният албум на варненския тромпетист ще прозвучи за първи път на сцена през втората фестивална вечерна. дискът бе издаден тази година за холандския лейбъл Optomusic. Джаз и електроника в стил ню джаз се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в проекта. На сцената, освен пронизващият тромпет на Нейко, ще звучат алт саксофонът и кларинетът на известния Стоян Роянов- Яя, клавишите на световноизявения пианист и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.

21 септември - Орлин Павлов и Живко Петров трио

Известният актьор Орлин Павлов ще се качи на сцената в третата фестивална вечер, но в ролята си на певец в компанията на трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика. Триото има зад гърба си вече няколко албума и е сред най-разпознаваемите джаз формации у нас. А връзката на Орлин с късометражното кино, където се изявява като актьор, прави този концерт още по-точен за сцената на 16-тия In The Palace.


22 септември - LaMigra

Колоритният варненски състав ще представи неизпълнявaния след премиерата си през 2015г. албум "Seven Sacred Spaces" в разширен състав и с нови джаз аранжименти - с участието на Нейко Бодуров (тромпет) и Венцеслав Марков (бас). Един мултисензорен спектакъл, който ще потопи преживяващите го в мистичния свят на принципа на числото седем. Програмата включва и утвърдени парчета от репертоара на LaMigra, които публиката разпознава и обича.

26 септември - BG Vintage

BG Vintage е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. В основата на формацията е възраждането на красивата градска и популярна българска музика - от 20-те години на 20 век до днес. Проектът е естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа, съставен от Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева и подобаващо ще спомогне за официалното закриване на 16-тия In The Palace, оставяйки приятен спомен от отминаващото лято.

Билети за концертите - от касата на ФКЦ Варна и в мрежата на Eventim.

Международният фестивал за късометражно кино In The Palace e посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства и е сред трите най-стари по рода си филмови форуми на Балканите. Първоначално стартира като международен състезателен форум за студентски филми, но веднага прераства в професионален фестивал и успява да се утвърдикато най-голямото и престижно събитие за професионално късометражно кино в региона. Той е единствен в България и се е превърнал в обслужваща структура на този сектор на съвременната култура. In The Palace е отличен с европейския лейбъл за качество "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" от Европейската фестивална асоциация, член е на Nisi Masa - European Network Оf Young Cinema, членува и в най-голямата световна мрежа за късометражно кино - Short Film Conference.

От последното си издание фестивалът е сертифициран да номинира късометражни филми в седем категории за разглеждане от Академията за филмови изкуства и науки в САЩ за наградите "Оскар

http://www.inthepalace.comhttps://www.facebook.com/inthepalace/

https://www.facebook.com/events/384352338875888

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички