Завръщане в джунглата с Chase And Status


Завръщане в джунглата с Chase And Status

3768

Спадам към възрастова група над 30 (+1). Тоест, имам богат опит с ходенето по клубове, партита, концерти, фестивали, спането на палатка, неспането изобщо, подскачане с всякакви контузии, танцуване под луна, звезди, слънце енд соу он...  И си признавам, че последно съм била на H.M.S.U. парти преди около 2 години. Не за друго, но започнах да се изморявам, видях повечето си любими артисти поне по два пъти и за да запазя тръпката от ходене на партита, разредих. Тази вечер обаче няма да пропусна! Не само защото доказаните купонджии H.M.S.U. са организатори, а и тъй като не съм била в Music Jam, новата перла на нощния живот в София, както наричат клуба. С Chase & Status пък не съм се срещала от лятото на 2016-та по време на Sea Dance Festival в Черна гора. Тази година UKF отбеляза своята 10-годишнина с много силни имена на сцената на Exit Festival в Сърбия, сред които бяха и британците. За съжаление, не бях сред присъствалите на това събитие. Затова днес ще си взема поне малка част от пропуснатото. Тъкмо сме пристигнали пред Music Jam, а на мен ми прави впечатление колко много хора има. Ама наистина много! Важно е да ви кажа, че тази вечер партито е разделено в две зали. Официалното отваряне на вратите на клуба е отбелязано за 22.00 часа и доколкото чувам от околните, всичко се движи по график: Горен етаж:22.30 ч. - 23.30 ч. – Exo23.30 ч. - 00.30 ч. - acidtrip00.30 ч. - 02.00 ч. - High Roll02.00 ч. - 03.30 ч. - Chase & Status DJ Sеt & MC Rage03.30 ч. - 04.45 ч. - L 3304.45 ч. - 06.00 ч. – Ogonek
Долен етаж:22.00 ч. - 23.15 ч. - Hydrashock23.15 ч. - 00.30 ч. - Targy00.30 ч. - 02.00 ч. - CZA02.00 ч. - 03.15 ч. - Monotype03.15 ч. - 04.30 ч. – Faith
Сцената в голямата зала, която много прилича на театър (по-възрастните го помнят като кино "Македония", по-младите - като клуб Black Box - б.р.), е заета от High Roll. През това време телефонът ми изпраща нотификация, че Chase и MC Rage са кацнали вече на наша земя. Явно британското дуо е изпратило само един представител, но това не значи, че партито няма да е на ниво. Дори не знам дали е нужно да ви представям едни от най-ярките имена на световната денс сцена през последните 15 години, а именно - Милтън (Chase) и Кенард (Status). Събират се в Лондон, а любовта към музиката и талантът им ги изстрелват към върха. За мен най-силен сред албумите им си остава "No More Idols" (2011). В него звучат редица славни британски вокалисти: Delilah, Dizzie Rascal, Takura, Tampa T, Tinie Tempah и други. Това изстрелва двамата до неочаквани висини и ги превръща в мултимилионен проект, за който всички говорят. 
В края на май тази година се появи и дългоочакваният им нов албум, с който те победоносно възродиха джънгъл музиката. И той (RTRN II JUNGLE) ги изстреля отново на върха, а дуото бе поканено на всички фестивали, партита, социални мрежи. А това, че днес, 18 октомври, са пред нас, въпреки натовареният си график, е заслуга изцяло на неуморните H.M.S.U. Но да се върнем към вайба в клуба. 
Chase, без Status, и контактният MC Rage трябва да се появят на голямата сцена точно в 02.00 ч. И като в приказките – тиквата става каляска, клубът става бална зала, тълпата се отдава на звуците на "Shut Up". Парчето обаче предизвиква обратен ефект и вместо да "млъкнат" всички в залата викат. Температурите дори на втория етаж се усещат като в тропичен към субтропичен пояс – топло и влажно като в джунгла. Chase e зад пулта и пуска едно след друго парчетата от новия албум, а MC Rage води публиката към сигурен екстаз с рапирането си. На екрана зад гърба на двамата се прожектират различни ефекти и надписи, които допринасят за екстаза на сетивата.
"София, има ли бас?" – пита MC Rage, преди да забие следващото парче от RTRN II JUNGLE. Има бас, човеко, и той не е само в ушите ни. Ние си го носим в сърцата, тече ни във вените. Защото музиката на Chase & Status трябва да се усети, не може просто да я слушаш. А и в нея има една доза болка и романтика, които не всеки може да усети или чуе. Но, ако можете да си пуснете техните парчета в моменти на голяма радост или тъга, ще се убедите, че те лекуват. Ей такава е и джънгъл музиката им от новия албнум – освобождаваща сетивата.
В шеги и закачки, в много потене, в малко блъскане и здраво викане минава час и половина, който британците са отделили за нас. Само че няма да се си заминат току така. След като пускат "Heater", "Program", "Retreat 2018", "Delete", е време да се отдадем на безспорните хитове "International", "No Problem", "Know Your Name" и закриващия елемент и мой личен фаворит – "Time". 
Часът е след 3.30. Аз вече твърдя, че съм стара за такива партита, но сърцето ми казва друго – то просто си тупти в ритъм с музиката и е предоволно от срещата тази вечер.  ...И така до следващата среща, която няма да откажа!
Снимки на Иво Стоянов   - в секцията "Галерия"

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички