Троен трус от Nightstalker, Comasummer и Purple Caravan


Троен трус от Nightstalker, Comasummer и Purple Caravan

2973

Съвместен концерт на Nightstalker от Гърция, българите Comasummer и Purple Caravan от Румъния предстои в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. тази събота, 9 ноември.

Не се опитвайте да слагате етикети на Nightstalker, това само ще ги ядоса. През годините са ги поставяли в какви ли не жанрови рамки. През 90-те бяха гръндж. След това станаха стоунър рок. И никога не ги наричайте гръцка рок група. Те свирят рок – обикновен и чист, и за него получават възторжени рецензии вече две десетилетия. Музикантите успяват да слеят тежките рок влияния с фънк ритми и гръндж мелодии, суров и чист рок-ен-рол, изпълнен със зашеметяващи рифове и електрическа омара, тежки звуци, груув ритми и интензивен бас, а всичко това се слива със силата на вокалите на Арги. В това се крие тайната на музиката на Nightstalker, която поддържа групата повече от 20 години и я прави една от най-значимите бандите в историята на европейската хард рок сцена.

Comasummer е група от София, композираща сайкъделик дезърт рок. В първия си албум "Out Оf Тhe Sun" (2015) те наблягат на нео-сайкъделик звученето, докато в новия си материал отреждат по-осезаемо място на хеви сайк и стоунър елементите. В сетлиста за този концерт ще бъдат включени песни от предстоящите EP и дългосвирещ албум, които групата подготвя за следващата година. Настоящият състав на Comasummer е: Диляна Бурова (вокал), Пламен Печин (китара, вокал), Николай Каракехайов (орган, електрическо пиано, синтове), Благовест Благоев (бас) и Делян Христов (барабани).

Румънците Purple Caravan свирят стоунър/хард сайкъделик рок с ясно отношение и устрем, обвит в мъглива завеса от космическа вакханалия. С половината от името си показват своето уважение към легендарния Jimi Hendrix, а с другата половина - към бащиците Black Sabbath.

Билети в предварителна продажба - от eTicketsMall. Капацитетът на клуба е ограничен до 220 човека, така че препоръчваме своевременно закупуване на билети. В деня на събитието, ако има останали, пропуските ще се продават само на вход на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Live & Loud е на улица "Позитано" 8.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/472928840131125

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички