Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Christmas In Action с Милица Гладнишка и Ангел Заберски октет


Christmas In Action с Милица Гладнишка и Ангел  Заберски октет

3246

Милица Гладнишка и Ангел Заберски ще се впуснат във вихрено коледно музикално приключение с новия си общ проект "Christmas In Action" в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 17 декември, вторник. Събитието е част от цикъла "Празнична музика със Suchard", организиран от "Кантус Фирмус" с подкрепата на Suchard и в партньорство със Софийската филхармония
 Двамата са подготвили атрактивна концертна програма, в която ще вземат участие някои от най-добрите родни джазмени, обединени във формацията Ангел Заберски октет. Това са Михаил Йосифов - тромпет, Велислав  Стоянов - тромбон, Стоян Янкулов-Стунджи - перкусии, Борис Таслев - бас, Александър Логозаров - китара и саксофонистите Димитър Льолев и Арнау Гарофе. Към вокалните изпълнения се присъединяват и талантливите млади певици от трио Тринити със специфично суинг звучене. Програмата комбинира коледни песни, оперни арии и джаз стандарти в аранжименти на Ангел Заберски и Мишо Йосифов, много хумор и добро настроение.  Уникалната артистична индивидуалност на Милица Гладнишка трудно се вмества в рамките на едно изкуство и определен стил. Тя успява да обедини несъвместими на пръв поглед жанрове, добавяйки своята заразяваща енергия и темперамент. Актриса и певица, изпълнителката  завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и паралелно с това учи оперно пеене и вокален джаз. Работила е с най-добрите джаз музиканти и състави у нас, сред които Любо Денев, Васил Спасов, Венцислав Благоев, Михаил Йосифов секстет, Антони Дончев и Биг бенда на БНР. През 2015 година тя е сред солистите в мултимедийната продукция Disney In Concert с оркестъра на Класик FM радио в зала 1 на НДК. Милица е много популярна с изявите си в телевизионните поредици  "Етажна собственост", "Като две капки вода", "Пееш или лъжеш", "Господари на ефира", "Полицаите от края на града" и др. Ангел Заберски-син се нарежда сред ярките творчески личности, които оформят днешния образ на българския джаз. Пианист, диригент, композитор и аранжор, той има постоянни изяви с различни джаз формации, работи с млади и изявени поп и джаз певци, свири в джаз клубове и на престижни концертни сцени у нас и в чужбина. Работил е като аранжор на Биг бенда на БНР, а от 2000 г. преподава в Нов български университет. Има многобройни участия в БНТ, БНР, частни радиостанции и телевизии. Концертирал е в САЩ, Германия, Франция, Испания и други страни. Издава 5 авторски албума с изпълнения на ансамблите Ангел Заберски трио, Ангел Заберски октет и други формации. Носител е на престижната награда "Кристална лира" през 2002 г.  в категория "Джаз". Вокалното трио Тринити събира талантливите млади Миглена Русева, Божана Спасова и Славина Калканджиева. Те получават професионално образование в Националната музикална академия "Професор П. Владигеров" и стават популярни с участието си като ансамбъл в телевизионния формат "Гласът на България" през 2018 г. Участвали са в концерти на Биг-бенда на БНР, Биг бенда на НМА, на Михаела Филева.
"Празнична музика със Suchard" е цикъл от два концерта, предлагащи изискано забавление за ценителите на класическата музика и джаза.
Билетите за коледния концерт са на цени от 15 лева до 40 лева и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички