Братовчедът на Стивън Тайлър (Aerosmith) звезда на Video Games


Братовчедът на Стивън Тайлър (Aerosmith) звезда на Video Games

3593

Остават три дни до концерта Video Games Live, който ще бъде представен за първи път в България.

Както MySound.bg вече огласи, събитието ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 20 ноември, сряда. Музиката на култови игри като Mario™, Warcraft®, Zelda®, League Оf Legends®, Halo®, Castlevania®, God Оf War™, Assassin’s Creed Rogue и много други ще оживее със звука на симфоничен оркестър и хор, визуализации на голям екран, впечатляващо осветление и ефекти.

Продукцията съчетава откъси от видеоигри в синхрон със специално аранжирана музика в изпълнение на Оркестъра и Хора на Класик FM радио под диригентската палка на Брайън Дийнс. Организатор на събитието е "Кантус Фирмус".

Създадена през 2002 година, продукцията постигна грандиозен успех по света и държи два рекорда на "Гинес" – за най-дълго турне с над 520 представления и за най-многобройна публика на симфонично шоу – 700 250 души в Пекин. Звездата на концерта е легендарният Томи Таларико (вдясно на снимката), който е истинска икона в гейм индустрията в световен мащаб. Композитор, звуков дизайнер, продуцент, телевизионен водещ и китарист, Таларико пише музика за видеоигри повече от 17 години. Той e спечелил над 35 награди в тази област и е работил за над 300 заглавия на игри. През 1994 г. основава Tommy Tallarico Studios, най-голямото студио за аудиопродукция в мултимедийната индустрия. Музикантът често споделя, че много млади хора в днешно време откриват класическата музика именно чрез видеоигрите. Концертното шоу Video Games Live представя звука на симфоничния оркестър пред милиони слушатели по света и вдъхновява мнозина да започнат да свирят на инструмент и да се интересуват от музика.  

Томи е братовчед на легендарния вокалист от Aerosmith Стивън Тайлър (р. Стивън Таларико) (вляво на снимката), който го вдъхновява да стане музикант и да свири на китара. "Помня, че съм бил на 8 години, когато ходехме на концерти на братовчед ми Стивън, който изпълняваше песни пред 20 000 души публика. Гледах го и си мислех "Искам да правя същото като порасна". На мен ми изглеждаше, че се забавлява, затова исках и аз. Така че през целия ми живот съм имал влечение към музиката и игрите, защото ми направиха огромно впечатление на ранна възраст", сподели наскоро Томи Таларико в интервю за българската публика.

Освен създател и продуцент на Video Games Live, той е и основен музикален изпълнител в него – солист и водещ. От българска страна в шоуто ще участват също известният ютюбър Константин "No Thx" Кънев, който ще бъде ко-водещ. Солистка на вокалните партии е Илона Иванова, а диригент на хора е професор Теодора Павлович. В програмата за България специално беше включена музика от Елица Александрова, композитор и звуков дизайнер в "Юбисофт" София и създател на партитурата на Assassin’s Creed Rogue.

Спектакълът предлага редица атрактивни забавления за феновете на видеоигрите. Шоуто ще започне с косплей, който се реализира в партньорство с AnimeS – реномиран организатор на подобни събития у нас. Конкурсът ще бъде за солови участници, тип ревю, като ще бъдат отличени най-добър мъжки и женски костюм и най-добро шоу, а победителите ще получат специалния Video Games Live Prize Pack, както и награди, предоставени от Pulsar - колекционерски фигурки на герои и лимитирано издание на популярна видеоигра.  

Всички присъстващи също имат шанс за награда, защото по време на събитието ще се разиграе томбола по номерата на билетите и в края на шоуто трима късметлии ще отнесат със себе си колекционерски гейм комплект, ново издание от фирмата Creative Assembly - Sofia.

Билетите са на цени от 30 лева до 100 лева, а най-големите фенове имат възможност да закупят VIP-пакет, предлагащ поглед зад кулисите на шоуто, вълнуваща среща с Томи Таларико и допълнителни брандирани подаръци. VIP-пакетът е валиден само при закупуване на билет и за шоуто. Продажбата на пропуски и VIP-пакети се извършва на Ticketsbg.com, в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim.

Повече информация на www.cantusfirmusbg.com и www.videogameslive.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички