България се завръща на Евровизия с красиво лице и кадифен тембър


България се завръща на Евровизия с красиво лице и кадифен тембър

3600

България не се включи в международния конкурс "Евровизия" тази година, но през 2020-та страната ни ще се завърне на сцената на музикалния форум.

Виктория Георгиевa - Victoria ще ни представи в поредното издание на песнното съревнование в холандския град Ротердам. Младата певица, която ще бъде 13-ят български участник в надпреварата, има специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Песента ѝ "I Wanna Know", чиято премиера се състоя в края на юни, е продуцирана в Лос Анджелис с екипа, работил със Зейн (Zayn) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Сингълът се оказа трамплин към първия договор на изпълнителката за международно разпространение. Той бе подписан с британската компания Ostereo през септември. 13 е на късмет, убедена е младата изпълнителка, която държи да е артист, а не просто изпълнител на чужди идеи. "Това, което прави БНТ, е чудесен пример. По закон сме длъжни да отразяваме европейските конкурси. Ще насърчим млади творци. Това е чудесен пример на публично-частно партньорство. Това е бъдещето. Обществените медии могат да развиват партньорство, за да сведат разходите до минимум и да подкрепят културата. Сумата, която партньорите ще отделят, може да достигне половин милион. Това е пример за разбиране на обществените задачи", коментира генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. Партньори в начинанието са още БГ Радио, българското издание на Forbes, неправителствената организация "Тук-там", креативната академия Arc Academy и продуцентската компания Entiendo.

Виктория е от Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти "X-Factor България", където достига до Топ 5. След това започва инидвидуална кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От пролетта на 2018 -та - вече като независим артист, пуска синглите "Странни времена" и "I Wanna Know". Певицата завършва летен курс на университета "Бъркли" във Валенсия миналата година.

"Участието в X Factor ми показа голямата сцена, какво е да работиш с голям екип от хора, как да си по-дисциплиниран. А след формата се научих да съм по-смела, да бързо да решавам нещата. В този бизнес нямаш време и трябва бързо да действаш. След това се срещнах с моя страхотен продуцент Геновева (Христова - б.р.), която ми дава свободата, което е най-важното нещо", споделя 22-годишната изпълнителка.  

Повече подробности - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички