Роби Уилямс рамо до рамо с Елвис Пресли по №1 албуми на Острова


Роби Уилямс рамо до рамо с Елвис Пресли по №1 албуми на Острова

3380

Роби Уилямс изравни рекорда на Елвис Пресли като солов изпълнител за най-много албуми №1 във Великобритания с новата си колекция от празнични песни "The Christmas Present".

Двойният диск е 13-ти самостоятелен проект на британската поп звезда.

Битълс държат общия рекорд с 15. Уилямс присъства в топкласацията и с четири албума заедно с първата си група Тейк Дет, увеличавайки своя личен актив на 17. Само членовете на Ливърпулската четворка Пол Маккартни (22) и Джон Ленън (18) са продали повече бройки в кариерата си, а Уилямс се изравни соло китариста на Джордж Харисън , който е също със 17.

"Това е невероятно постижение и означава повече за мен от всеки друг албум, който някога съм имал - казва Уилямс по повод първия си такъв празничен звукозапис - Като човек на средна възраст [ще навърши 46 на 13 февруари - б.р.], се чувствам уютно по Коледа, искам да отдам любовта си към Месията".

Роби записал проекта с мисълта: Achtung Buble, визирайки монопола на пазара за коледна музика, наложен от канадския му колега Майкъл Бубле в последните години.

"Най-накрая истински обичам живота си. Преди празнувах с кокаин и стриптийзьорки. Днес... мога ли да си взема кебап, моля?, възклина с усмивка британецът, който отбеляза излизането на "The Christmas Present" с два големи концерта в Лондон на 16 и 17 декември.

Кралят на рок-ен-рола Елвис Пресли, който почина през 1977 година, оглави класацията за албуми на Острова за първи път през 1956 г. и за последно с "The Wonder Оf You" - компилация с нови аранжименти на Кралската филхармония на Великобритания, през 2016 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички