Артистът на годината според Time е Lizzo


Артистът на годината според Time е Lizzo

4035

Певицата Lizzo (Лизо), която се готви да посрещне 2020 г. с осем номинации за наградите "Грами", беше обявена от списание "Тайм" за Артист на 2019 година.

Американската вокалистка, рапърка и автор на песни Melissa Viviane Jefferson (Мелиса Вивиан Джеферсън) беше отличена в една от четирите подкатегории, придружаващи избора на младата екоактивистка Грета Тунберг за Личност на 2019-та. Тази година изданието реши да открои личности, доминиращи в сферите на изява, вместо да спази обичайната си практика да оповести победител и негови подгласници, пояснява в. "Лос Анджелис таймс".

"Lizzo наистина е нещо ново. Звучението ѝ неизменно е позитивно и невероятно завладяващо -  взривове, които представляват синтез на поп, рап и ар-ен-би, който те грабва толкова здраво, че ти се струва, че тези парчета винаги са били в главата ти. Нейните текстове са смешни, нецензурни и раними: подсещат ви да зарежете всеки идиот, който ви дърпа надолу, и да станете най-големия фен на самите себе си", се казва в рецензия, която изданието посвещава на изпълнителката на хита "Truth Hurts". Авторът уточнява, че 31-годишната Lizzo се занимава с музика от над десет години, но именно 2019 г. се оказва най-успешна за нея. Нейни песни звучат в реклами на компании като Walmart и GrubHub. Третият албум на вокалистката "Cuz I Love You" излезе през 2019 година.

Сред най-известните парчета на певицата са "Tempo" Feat. Missy Elliott, "Juice", "Soulmate" и "Good As Hell". Lizzo е активен поддръжник на ЛГБТ-обществото и е привърженичка на идеята, известна като бодипозитив, според която хората трябва да приемат външността си такава, каквато е, независимо колко извън стандартните норми за красота и пропорции е тя. Балетът на певицата The Big Grrrls е изцяло от пълни жени. "Не се ли забавлявате?!?", написа Lizzo в Туитър, използвайки гневната реплика на Ръсел Кроу във филма "Гладиатор", придружена в случая от жизнерадостна емотикона. "Правя положителна музика от доста време. След това културата се промени. Имаше доста неща, които не бяха популярни, но съществуваше например позитивното отношение към тялото. Първоначално това беше форма на протест на жени с пищни тела и черна кожа, която впоследствие се превърна в нещо модно и комерсиално. Внезапно станах мейнстрийм", изкоментира изпълнителката.

"Cuz I Love You" ще превърне Lizzo в познато име за всеки… Записан през 2018-та година, албумът идва като резултат от усърдната работата на изпълнителката през последните три години и е фантастична и свирепа колекция от песни, показваща всеки нюанс от заразяващата личност на Lizzo… "Cuz I Love You" е уловил бомбастичното емоционално сияние на увереността, която се излива от Lizzo", прогнозира Entertainment Weekly още през април.

Разпродадената обиколка Cuz I Love You Tour стартира на 24 април в залата The Warfield в Сан Франциско, Калифорния, но поради интереса към нея бяха включени и допълнителни концертни дати из страната.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички