Billie Eilish гради своята Грами-история


Billie Eilish гради своята Грами-история

3556

Така популярната Billie Eilish е най-младият артист в историята на наградите "Грами" с номинации във всички 4 водещи категории: запис на годината, албум на годината, песен на годината и най-добър нов артист.

В допълнение - и за най-добро солово изпълнение и най-добър поп вокален албум, с което номинациите стават общо шест. 62-то издание по удостояване на отличниците предстои в Лос Анджелис на 26 януари (неделя). 18-годишната певица и композитор се нарежда веднага след Lizzo, която получи осем номинации.
 
"Billie Eilish е може би най-динамичната, променяща културата млада поп звезда в Америка", написа Los Angeles Times. "Тя е бъдещето", твърди Vulture, според Time това е "глас на поколение, което желае преди всичко автентичност". "Нейната брилянтност е очевидна истина", хвали я и Pitchfork.

Billie Eilish дебютира под №1 в класацията Billboard 200 с първия си пълнометражени албум "When We Fall Aslweep, Where Do We Go?". Тя закова и първия си №1 сингъл в Billboard Hot 100 с номинирания за запис и песен на годината сингъл "Bad Guy", който от тогава надхвърли 3 милиарда стрийма в световен мащаб. Както MySound.bg вече писа, вокалистката отнесе две от най-важните награди на MTV Europe 2019 - най-добър нов изпълнител и най-добра песен ("Bad Guy"). Самият диск завърши 2019-а като един от най-продаваните дебютни албуми на годината и най-големия Северноамерикански дебют на десетилетието с над 313 хил. реализирани копия в първата си седмица,  2 непоследователни седмици на върха на Billboard 200 и над 24 млрд. стрийма глобално.

"When We Fall Aslweep, Where Do We Go?" е създаден, продуциран и записан изцяло от Billie Eilish и нейния брат Finneas в родния им дом в Highland Park, Лос Анджелис. Записите са направени в спалнята на Finneas, като по-голямата част от 2018 г. двамата прекарват на път в писане на песни, а после много дни и нощи будуват в студиото в дома си.

Самият Finneas е с 2 номинации за "Грами", едната от които в изключително престижната категория продуцент на годината.

Снимка: "Анимато Мюзик"/Universal Music Group

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички