Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

30 години Любов, Живот и Музика от Deva Premal и Miten у нас


30 години Любов, Живот и Музика от Deva Premal и Miten у нас

3688

Deva Premal и Miten включиха България в актуалното си световното турне с изява в София на 17 октомври.  Световноизвестната им музика, която е вдъхновяваща комбинация от традиционни ведически мантри и западни музикални похвати, ще бъде представена в зала 1 на НДК с над тричасов концерт. Ню ейдж звездите Дева и Митен идват за първи път у нас след номинацията на Дева за "Грами" заради едноименния си албум "Deva", а Митен получи международно признание за своя "Devotee". Заедно с тях на сцената ще се качи и  непалският маестро на бансури (традиционна индийска флейта)  Manose и музикантите от Temple Band : Джоби Бейкър – бас, Спенсър Козенс – кийборд  и Майлс Боулд – барабани.
Deva Premal и Miten споделят, че с това световното турне отбелязват 30 години Любов, Живот и Музика!: "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали,  ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. Ние сме семейство и нови и нови съмишленици и сродни души се присъединяваха към нас".
Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. "Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там", разказва Митен. "Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата. За нас с Дева, това е много повече от ентъртейнмънт" – продължава той. И когато музиката им се обедини с гласовете на публиката, ето тогава всяка зала става храм.
Звукът им е духовно пътуване, в което Изтока среща Запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.
Музиката им присъства в плейлистите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през суперзвезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове – всички обичат да се отпуснат със звуците на Deva Premal и определят концертите им като "момента, в който затяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им – успокояващ балсам за душата".
Събитието е организирано от Classic Stage.  Билети за софийския концерт на Deva Premal, Miten с Manose - в системата на Eventim и билетната каса на НДК. Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече пропуска.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички