1 + 1 = 1. Музиката и виното не се броят...


1 + 1 = 1. Музиката и виното не се броят...

3599

"Как поддържаме живеца в партньорството?… В основата на всичко е все пак любовта. Бих избрал и друга дума – привързаност, уважение, дълбоко възхищение от съвкупност от качества, които харесваш и ти е приятно, спокойно и сигурно. Малки, но сигурни неща, които изпълват живота ти", казва Румен Бояджиев, стожер от колосите ФСБ, в книгата на Веселина Паскова "1 + 1 = 1. Успели българи в тандем".

Грандът на прогресив рока демонстрира и нагледно тези думи като отношение към съпругата си - не по-малко артистичната Даниела Кузманова, с която уважиха премиерата на луксозното издание в стилната атмосфера на столичния клуб "Студио 5". "Никога не съм се съмнявала, че ще бъдем добър тандем в житейския смисъл на това понятие. Спонтанно, но и овладявано във времето, това, което ни събра, не може да ни раздели или противопостави. Съхранихме го. А творческият тандем е негово следствие. Опазихме се от превратностите, които професията ни претърпя, запазихме чисти помислите си за изкуството, не се поддадохме на безкритичната вълна, която опустошава неговата святост. Доколко е добър нашият тандем, ще оценява друг. Може би някой, който се вслушва в песните ни...", допълва популярната текстописка и радио- и телевизионна водеща.

Ведро, свежо, различно, с много чувство за хумор и приятелска топлина, но преди всичко - с висок интелектуален градус, премина събитието, чиято атмосфера бе повече като среща и разговор между добри познати, отколкото нафукана снобария, която ни залива отвсякъде. Не, само не и от страниците на тази книга. Водещият Ники Кънчев и Веселина Паскова посрещнаха голяма част от героите в произведението - което вече е на литературния пазар в каталога на "Книгомания", както и техни почитатели, селектирани с безспорен вкус.

"1 + 1 = 1" е книга за партньорството между талантливи, ярки, силни и вдъхновяващи личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. Такъв е неписаният закон на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да имат и чувстват пълната свобода да бъдат себе си. Тук получаваме 15 ярки примера от различни сфери - накуп. И това са: Даниела Кузманова и Румен Бояджиев, Мария Гроздева и Валери Григоров, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Дарина Янева и Андрей Янев, Памела Никсън и Васко Василев, Десислава Стоянова и Александър Кадиев, Борис Панкин и Мариан Бачев, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Хилда Казасян и Христо Йоцов, Кирил Вътев и Тодор Вътев, Сибина Григорова и Асен Григоров, Марио Мишев и Иван Кънчев, Албена Денкова и Максим Стависки, Иван Несторов-Амебата и Димитър Ковачев-Фънки, Архимандрид Алексий и Екатерина Михайлова и Здравко Желязков (дует Ритон).

"Много често отдаваме на случайността повратностите в живота си, но всъщност те са резултат от избора, който правим при срещата си с някого. Даваме шанс на обстоятелствата и сами избираме кого да допуснем до нашия чудат свят. Да живееш или да работиш с някого, да пожелаеш да го опознаеш толкова дълбоко и да приемеш неговите недостатъци и малки прегрешения така, че те да ти се струват нормални – това е летвата, оценката, която поставяш на самия себе си. И мъдростта да приемеш, че ще се справиш по-добре, когато не си сам", пише в предговора Веселина Паскова.

В "1 + 1 = 1" разговаряме с интересни, силни и различни хора за умението да живеем и работим с някой друг и да постигнем успех. Говорим за успеха като възможност и удовлетворение да правим това, което искаме и обичаме. За партньорството между талантливи, ярки и силни личности, които не се страхуват нито от своето его, нито от егото на другия. Това е и законът на успеха във всяко партньорство, независимо между какви хора и в каква сфера е то – двамата в тандема да чувстват пълната свобода да бъдат себе си. Да могат да се развиват и реализират, без единият да се опитва да доминира, а другият да живее или работи в неговата сянка. Няма по-тъжно нещо от това някой да гасне и се губи във волята на другия. Емоционалната зависимост, от една страна, и желанието за контрол, от друга, всъщност не водят до партньорство, а до изкривени взаимоотношения с опустошителни поражения. Неслучайно успехът идва при силните личности, които не се страхуват да приемат предизвикателството да живеят в хармония със себе си и в баланс с другия в общо цяло.

Някой предположи, че всеки от партньорите ще казва само добри и хубави неща за другия. А и по какъв друг начин би могло да бъде? Някои от тях са израснали заедно, но не са се разминали и са се развили в една посока, като всеки е запазил своята индивидуалност. Други са се намерили след уроците и опита, натрупани от живота, и са готови да ги споделят, когато правят нов избор. Но и едните, и другите с времето и преодоляванията са създали дълбоко уважение и доверие помежду си и са се научили да се приемат такива, каквито са. Нито имат спомен и познание за недостатъците на другия, нито желание да променят каквото и да е у него. С някои от хората в двойките заедно пораснахме, намирайки себе си, и имаме представа кой през какво е преминал. С други се срещнахме за първи път, но разговорът протече като между близки хора, защото след споделянето на опита за успеха и партньорството неизменно стигахме до темата за обичта. А стигне ли се до нея, всички ние се чувстваме въодушевени и заредени, защото тя е в основата на всичко добро, което се случва в живота ни. Убедена съм, че всеки би могъл да участва в този разговор със своята приказка за срещите, изборите, партньорството и успеха, който постигаме, като се реализираме чрез тях".

Веселина Паскова (в средата на снимката) е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Била е програмен редактор в Националния дворец на културата – София. Съставител е на три сборника "Зелени разкази", в които са събрани творбите на съвременни български писатели на екологични теми. Заедно с Орлин Горанов е съавтор на автобиографичната му книга "Да започнем отначало". Автор и сценарист е на публицистични телевизионни предавания и документални филми за БНТ, има дългогодишен опит като специалист в маркетинга и рекламата. Обича да работи в екип и е убедена, че това е начинът да се постигне успех във всяко начинание. Обича музиката, животните, пътуванията, планината, морето, тениса и ските. Живее в София със своя съпруг, сина си и домашните си любимци – куче и котка.

Снимка: Асен Тонев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички