UNKLE с актуален албум на Wrong Fest 2020 в Пловдив


UNKLE с актуален албум на Wrong Fest 2020 в Пловдив

3651

Световноизвестната трип-хоп формация U.N.K.L.E се присъединява към DUB FX и Tommy Cash в афиша на тазгодишния Wrong Fest, който ще се проведе в Пловдив.  Предвожданият от Джеймс Лавел (James Lavelle) проект ще е изяви в подножието на Младежкия хълм във втория фестивален ден - 4 юли, като един от фокусите на събитието.
 Ънкъл - DJ Шадоу и Джеймс Лавел, са виновни за популяризирането на трип-хопа сред цяло едно поколение. Те дебютираха грандиозно с "Psyence Fiction" (1998) с вселена от звездни гости, яки семпли и смела музикална изобретателност. Привлякоха хора, които обикновено не слушат банди с кофти правопис в заглавията. Вторият им диск "Never, Never, Land" (2004) беше още по-сериозен. Сингълът "Eye 4 An Eye" и клипът към него разкритикуваха по потресаващ начин съвременния империализъм и показаха какво мрачно място е светът днес.

През 1992-ра 18-годишният и тотално обсебен от трилогията "Междузвездни войни" Джеймс Лавел с взети назаем пари основава лейбъла MoWax Recordings в Лондон. Шест години по-късно той е всепризнат от критиката за един от най-влиятелните новатори в разноликата британска звукозаписна индустрия. Джеймс Лавел и артистите около него за пръв път започват свободно да боравят и смесват стилове, които преди това никой не е смял да докосне, а камо ли да смесва - джаз, инструментален хип-хоп, електро, техно и дръм-ен-бейс. Всъщност най-добро описание на лейбъла и характера на музиката, която той предлага, дава самият Джеймс Лавел: "Винаги съм искал да събера заедно различни видове музика, с която съм израснал, да ги дестилирам в нещо, което хората на моята възраст могат да разберат".  Като връх на това разбиране идва именно проектът UNKLE. Определящите лица в него са Джеймс Лавел и DJ Шадоу - най-известният и най-странният артист на MoWax. Дебютният албум на Шадоу издигна "интелектуалната кражба", присъща на хип-хопа, в култово изкуство. Разбира се, за онзи, който го може. Двамата владетели на тази музикална империя канят за вакханалията себеподобните си от съседните земи - Ричард Ашкрофт от Дъ Върв и Том Йорк от Рейдиохед (много преди да съществуват "Urban Hymns" и "OK Computer"), Майк Ди от Бийсти Бойс и Куул Джи Рап, Уил Малоун - специалистът на симфоничните аранжименти на Масив Атак, Алис Темпъл, Йън Браун (Стоун Роузис), Джош Хоми и Крис Гос (Куийнс Ъф Дъ Стоун Ейдж) и... Джейсън Нюстед, тогава в Металика.

Ънкъл отново е на линия с актуалния си албум "The Road: Part II (Lost Highway)" - епичен близо 90-минутен двоен проект, чиято премиера се състоя миналата година.

Билетите за Wrong Fest 2020 са на цена от 60 лева за двата дни.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички