Към историята с Papa Roach, Hollywood Undead и INK


Към историята с Papa Roach, Hollywood Undead и INK

3080

Провелият се на 2 март (понеделник) в зала "Универсиада" концерт на Ice Nine Kills (INK), Hollywood Undead и Papa Roach си беше отвсякъде легендарен.

От една страна, софийската публика имаше удоволствие да се запознае с две от актуалните американски метъл банди, от друга - да се срещне отново с едни от любимците на младото поколение - Hollywood Undead.

По ред на номерата! Часът е около 18.00 - публиката пред залата е започнала да се събира. В нея са предимно тийнейджъри, които очакват с нетърпение да се видят отново Hollywood Undead. Не липсват и малко по-възрастни меломани, които отдавна чакат шанса да видят Papa Roach на живо.

Удоволствието да открият шоуто се пада на Ice Nine Kills (INK). Около 18.40 ч. бостънската меткор петорка завладява сцената. В следващите около 45 минути дори за минута те не оставят публиката да скучае. Стегнато звучене, хорър препратки, впечатляващо сценично представление - за всекиго има по нещо. Вокалистът Spencer Charnas (Спенсър Карнас) видимо се забавлява да се превъплъщава в любимите си икони на ужаса. Сред тях: Jason Voorhees (Джейсън Ворхийс) от сериала "Friday Тhe 13th" за песента "Thank God It’s Friday"; Ghostface от поредицата "Scream" по време на "Your Number’sup"; Freddy Krueger от "Nightmare Оn Elm Street" по време на "The American Nightmare" и още. Още от началото около едната поставка за микрофон личи завързан червен балон, който препраща към друг култов злодей. По време на последното изпълнение  - "It’s The End", се оказа, че предположението е правилно. Мики Маус има "удоволствието" да се запознае със съществото, носещо лицето на танцуващия клоун Pennywise. След кратка и неравностойна битка, "злото" побеждава. После изнася последното си за вечерта шоу.

Кратка почивка и е време за Hollywood Undead. Калифорнийската петорка е - доста меко казано, популярна в България. Особено съдейки по огромния брой шапки, фланелки, суитчъри и още какво ли не, залели залата за това събитие. Публиката знае наизуст повечето от песните на бандата - факт. Сетът е открит с "Time Bomb", сингъл от актуалния албум "New Empire, Vol. 1". Вдъхновено от банди като Linkin Park и Rage Against Тhe Machine, парчето определено звучи добре редом до останалите хитове на Hollywood Undead. Следва не по-малко бунтарската "Undead" от дебюта "Swan Songs", която показа, че купонът тепърва предстои. Знак за това беше и сутиенът на разгорещена фенка, метнат към сцената.  След "Whatever It Takes" от едноименния албум, идва ред и на един от коронните акценти в шоуто - песен, изпълнена с някой от феновете. Щастливият избор от публиката се оказа Илия. Който въпреки заплахите, че, "ако не може да пее, охраната ще го разкатае", определено преживя паметни около 4 минути. Време, през което той дели сцена с любимците си за парчето "Comin' In Hot". След още няколко резачки е време за сбогуване - с "Day Оf Тhe Dead" от едноименния албум от 2015 година и с обещания за нови срещи. След кратка почивка квинтетът се връща да зарадва вярната си публика с още няколко песни. Този път наметнали националното знаме на България, маскираните американци забиват "Everywhere I Go" и "Hear Me Now" и публиката е принудена да се върне в реалността. През последния час-час и нещо тя е научила важен урок - човек винаги трябва да намира време да се забавлява. Както и че младостта, придружена от типичния за нея бунт, е нещо прекрасно.

Към 21.20 ч. настава време за основното шоу - първото гостуване в София на Papa Roach. Предишното (и единствено) идване на калифорнийци в България се състоя по време на първото издание на фестивала Summer Chaos в Бургас през 2015 година.  

Сетът е открит с "Dead Cell" от хитовия албум "Infest". Още тук и сега стават ясни две неща - Jacoby Shaddix (Джейкъби Шадикс) е в прекрасна вокална форма. Както и че софийската публика отдавна е зажадняла да види едни от бащите на ню метъл движението. Последва комбинация от нови и стари хитове, сред които "I Suffer Well" и "Renegade Music" от излезлия през 2019 г. актуален албум "Who Do You Trust?"; "Between Angels And Insects" и "Broken Home" (с интро от хита "Lose Yourself" на рапъра Еминем (Eminem) и още.

Jacoby непрекъснато снове неуморно по сцената, опитвайки да поеме колкото е възможно повече от енергията на публиката. Факт, който превръща гостуването в София в най-добрия концерт за последните две седмици и половина ( колкото трае европейското турне на групата до момента - бел.авт.), по думите на самия вокалист.  Ако трябва да се търсят някакви странности в  сетлиста на калифорнийците, това със сигурност са двете балади, които изпълняват. По принцип всеки има право да опитва и смесва каквито желае стилове, ако това му носи удовлетворение и/или пари. Проблемът е, че "Fell Like Home" и "Scars" са изпълнение по начин, който подхожда на по-тежко парче. Публиката обаче реагира повече от положително. Та, вероятно проблемът е у мен...

След емоционалния момент гигът продължи със соло на барабаниста Тони Палермо (Tony Palermo); парчето "Getting Away With Murder" от едноименния албум от 2004 г., спомен за вокалиста на Prodigy Кийт Флинт (Keiht Flint) с кавър на хита "Firestarter" и за десерт "To Be Loved" от албума "The Paramore Sessions" (2006 г.)

След кратка, но напълно заслужена почивка, Papa Roach се връщат "да завършат започнатото". Бисът се състои от вероятно най-известната песен на бандата - "Last Resort", прозвучала между "Who Do You Trust?" и "Born For Greatness".

И така,  към 22.45 ч. концертът приключва, а публиката се разотива. Изморена, но с усмивка на уста и пълна с положителни емоции.

... Давайки си сметка колко малко му трябва на един съвременен меломан, за да бъде щастлив.

Снимки на Албена Цолова-Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички