Украинските паган метъли Nokturnal ще удрят в Бургас през лятото


Украинските паган метъли Nokturnal ще удрят в Бургас през лятото

3025

Украинските паган фолк блек метъл ветерани Nokturnal Mortum се присъединяват към участниците в Broken Silence Black Death Metal Fest 2020.  Както MySound.bg вече писа, събитието бе пренасрочено и предстои в бургаския летен театър на 4 юли, събота.
Nokturnal Mortum са основани като Supporation в Харков през 1991 година, а в периода 1993-94 г. действат под името Crystaline Darkness. През 1994 г. приемат днешното си име, като умишлено заменят в него думата "nocturnal" с "Nokturnal", за да избегнат объркването с други групи. В продължение на 20 години текстовете им са "политически некоректни" и антирелигиозни. До известна степен това води до забрана да свирят на живо в някои страни от Европейския съюз. През 2014 г. групата се дистанцира от тази тематика и се посвещава на паган фолк блек метъла. Формацията има множество дългосвирещи и миниалбуми, сплитове и трибюти, като най-новото ѝ дългосвирещо издание "Істина" излезе чрез Oriana Music през 2017 година. Днешният състав на Nokturnal Mortum е: единственият оригинален член Knjaz Varggoth (вокали, китари, перкусия и други инструменти), Bairoth (ударни), Rutnar (бас) и Surm (клавишни, гайда).
Организаторите Broken Silence със съжаление съобщават, че поради създалата се ситуация, свързана с пандемията на COVID-19, Horna и Liquid Graveyard са принудени да отменят всякакви участия, включително и на фестивала в Бургас.  Работи се по привличането на още един хедлайнър.
Напомняме, че вече закупените билети важат без допълнителна презаверка.
Цените на билетите за събитието:
до 31 май по 45 лева;1 юни – 3 юли по 50 лева;на входа на фестивала по 70 лева.
Деца до 10-годишна възраст ще влизат безплатно. Единствено условие е детето да е с придружител, снабден с билет и декларация за придружаване на непълнолетен. Един възрастен придружител може да съпровожда до две деца…
Билетите за фестивала са в продажба чрез системата на Besttickets и партньорската мрежа: каса Летен театър (Бургас), магазин "Саунд Гардън" (Бургас), Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, Билетен център на НДК (София), Orange Tickets, Usit Colours и други.  Подгряващото парти във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1819686191498356  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички