ALI, който идва от бъдещето: рок-ен-рол реколта 2020


ALI, който идва от бъдещето: рок-ен-рол реколта 2020

3610

На българската музикална сцена каца нов рок-ен-рол проект:

Посрещнете ALI, който идва от бъдещето!
 ALI свири рафиниран и смел рок-ен-рол с искрени текстове и стадионни амбиции. Официалната премиера на "I Come From The Future", първи официален сингъл на проекта, ще се състои в 14.00 ч. днес, 28 април.
Известен като основен двигател в рок бандата Machrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познатият местен инди герой е свирил в няколко формации, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски песни и кавъри и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента "Boxer", оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.
"I Come From The Future" е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това – "цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното "старо", което рязко се превръща в "новина" за краткопаметните", разказва Али, който е автор на музиката и текста. Мастерингът е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.  
Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 – проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд, Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудиопроекти за телевизия, музика и филми.
"I Come From The Future" ще прозвучи премиерно едновременно по водещи радиостанции в българския ефир в 14.00 ч. на 28 април. Предстои и премиера на лирик видеото към сингъла в официалния канал на проекта в YouТube  същия ден в 17.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички