Платина по време на корона


Платина по време на корона

3766

Една година след премиерата си на 18 май 2019, първият солов диск на Ицо Хазарта "Неправилен рап" стана първият албум в най-новата музикална история на България със сертификат за шест пъти платинен статус.

Шест пъти браво, господине! Той е и първият български рап албум, издаден на винил. "Неправилен рап" е най-продаваното заглавие на родния музикален пазар за 2019 година, като до момента има реализирани над 12 000 физически продажби. В онлайн платформите за музика отделно генерира над 5.5 милиона слушания, а четирите сингъла "Браво", "Гладен", "Известна" и "Имам човек" са с общо близо 30 милиона гледания. Албумът продължава да владее дигиталните и физически чартове.

"Неправилен рап" е индивидуален дебют на Хазарта, създаден от същия екип, отговорен и за всички хитове на Ъпсурт – музика и бийтове от Бат Венци, легендарни лирики от Ицо. Като гости в него участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. Над 4 000 души дойдоха и на грандиозното му представяне на живо в зала 1 на НДК в края на миналата година. Подобно събитие за българска рап продукция преди това беше нечувано, а билетите за шоуто на Ицо свършиха цели две седмици преди датата на концерта.

"За нас е огромна привилегия да работим с Ицо Хазарта. Той е артист, който през годините непрекъснато намира точния начин да докосне най-чувствителната струна на обществото и всичко, което създаде се превръща в шедьовър. Творчеството му не спира да е актуално, защото провокира размисъл - казват издателите на албума от Facing The Sun по повод новината за мултиплатинения статус на проекта - Надяваме се, че соло успехите на Ицо, както и нестихващата ротация на класиките му с Ъпсурт, ще окуражат и младите изпълнители да продължат да се развиват. Вярваме, че качественото съдържание в комбинация с упорита работа и талант, който не си почива, е единственият правилен път към успеха".
 
"Физическите продажби на "Неправилен рап" на Ицо Хазарта са впечатляващи, особено на фона на общата тенденция за непрекъснат спад на приходите от тези формати в световен мащаб", коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

"Шест пъти Платинен сертификат е прецедент в кратката история на БАМП като сертифициращ орган, действащ на един малък и до скоро силно доминиран от пиратство пазар. Албумът съвсем заслужено оглави и класацията Топ 10 албуми за 2019, отразяваща физическото разпространение на музикалните албуми на българския пазар. Класацията намери място на страницата за България в Годишния доклад на IFPI за състоянието на музикалната индустрия по света – Global Music Report 2020", допълни Килева.

"Неправилен рап" може да бъде закупен онлайн тук:
http://www.facingthesun.eu/webstore/index.php?route=product/product&product_id=117
 
Рап играта на Хазарта продължава и на facebook.com/hazartaofficial/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички